Parīzes paralimpiskajās spēlēs pirmos startus aizvadīs Latvijas sportisti

© Dmitrijs Suļžics/MN

Šodien Parīzes paralimpiskajās spēlēs pirmos startus aizvadīs Latvijas sportisti un Diāna Krūmiņa sacentīsies diska mešanā, bet Oskars Gailišs startēs parariteņbraukšanā trekā individuālajā braucienā.

Vispirms plkst.11 pēc Latvijas laika sacensības "Stade de France" stadionā F-55 medicīnas klasē uzsāks Krūmiņa, bet plkst.12.30 C-4 medicīnas klasē. priekšsacīkstes norisināsies Gailišam. Sacensības tiešraidē pārraidīs kanāls LTV7.

Krūmiņa, kura atklāšanas ceremonijā bija viena no Latvijas karognesējiem, Tokijas paralimpiskajās spēlēs izcīnīja sudraba godalgu diska mešanā. Viņa Parīzē sacentīsies arī šķēpa mešanā.

Savukārt Gailišs ir pirmais latvietis, kurš paralimpiskajās spēlēs pārstāvēs Latviju parariteņbraukšanā. Viņš treka riteņbraukšanā startēs arī četru kilometru iedzīšanā, bet šosejas riteņbraukšanā sacentīsies grupas braucienā.

Šī gada Parīzes paralimpiskās spēles norisināsies no 28.augusta līdz 8.septembrim un latvieši startēs vieglatlētikā, paralimpiskajā iejādē, velobraukšanā, peldēšanā un šaušanā.

Visplašāk Latvija tiks pārstāvēta vieglatlētikā, kur startēs četri sportisti - Aigars Apinis (diska mešana F-52 klasē), Krūmiņa (diska mešana un šķēpa mešana F-55 klasē), Emīls Dzilna (lodes grūšana F-12 klasē) un Raivo Maksims (diska mešana un šķēpa mešana F-46 klasē).

Pa vienam sportistam startēs vēl četros sporta veidos. Paralimpiskajā iejādē startēs Snikus, parariteņbraukšanā - Gailišs, četrās peldēšanas disciplīnās piedalīsies parapeldētājs Semjonovs, bet šaušanas arēnā dosies Kanopka.

Paralimpiskajās spēlēs tiks pārstāvēti 22 sporta veidi, kuros startēs ap 4400 sportistiem.