Fani un atbalstītāji pavadījuši Latvijas Paraolimpisko vienību ceļā uz Parīzi

© Dmitrijs Suļžics/MN

No 28. augusta līdz 8. septembrim Parīzē norisināsies paraolimpiskās spēles, kurās Latviju pārstāvēs astoņi sportisti piecos sporta veidos. Lielākā daļa – seši no sportistiem – uz Parīzi devās šodien, 25. augustā.

No Rīgas lidostas ceļā uz Parīzi sportistus pavadīja mediji, atbalstītāji, piemēram, “Narvesen”, un sporta līdzjutēji. Saņemot veiksmes vēlējumus, ceļa vārdus un uzmundrinājumus, uz paraolimpiskajām spēlēm devās vieglatlēti Diāna Krūmiņa, Aigars Apinis, Emīls Dzilna, Raivo Maksims, šāvēja Margita Kanopka un peldētājs Jurijs Semjonovs, bet jātnieks Rihards Snikus un velobraucējs Oskars Gailišs paraolimpiskajai vienībai pievienosies jau Parīzē.

“Līdzcilvēku atbalsts, ko sportists saņem pirms starta un tā laikā, ir tikpat svarīgs kā atbilstoša sagatavošanās sacensībām, tādēļ lielu paldies sakām ikvienam, kas šodien veltīja laiku, lai mūs pavadītu uz Parīzi, kā arī tiem, kas atbalstīs mūs klātienē un ar televīzijas starpniecību paraolimpisko spēļu laikā. Dodoties uz startu, mēs, sportisti, jūtam līdzcilvēku atbalstu, un tas mūs gan iedvesmo, gan dod spēku,” saka viena no vispieredzējušākajām sportistēm, vieglatlēte un “Narvesen” vēstnese Diāna Krūmiņa, kura Parīzē startēs gan diska, gan šķēpa mešanas disciplīnās. “Sajūtas kā tāds liels muslis - kaut kas starp tauriņiem vēderā, adrenalīnu un satraukumu. Ņemot vērā, ka lielākie konkurenti ir no Meksikas, Kolumbijas un Ķīnas, sanāk pārstāvēt ne tikai Latviju, bet visu Eiropu, sīva cīņa ir solīta,” pirms lidojuma viņa dalās savās pārdomās.

Diānai Krūmiņai kopā ar paraolimpiskās iejādes sportistu Rihardu Snikus uzticēta arī Latvijas karoga nešana spēļu atklāšanas pasākumā.
“Ir labi pastrādāts un viss ir darīts pēc labākās sirdsapziņas. Mums noteikti palīdz tas, ka nebūs jāaklimatizējas, jo Parīze ir salīdzinoši tuvu, ceļš uz Tokiju vai Rio bija daudz smagāks. Prieks redzēt, ka arī mūsu jauni censoņi ļoti nopietni gatavojās, tas norāda gan uz viņu apņēmību, gan to, ka paraolimpiskā komiteja ir labi strādājusi iepriekšējos gadus,” savas sajūtas pirms lidojuma dalās Aigars Apinis, četrkārtējs Paraolimpisko spēļu čempions.
Paraolimpiskajās spēlēs sportisti Latviju pārstāvēs tādos sporta veidos kā vieglatlētika, paraolimpiskā iejāde, riteņbraukšana, peldēšana un šaušana. Līdzās atbalstītāju veiksmes un izturības vēlējumiem sportisti pirms došanās uz Parīzi saņēma arī “ceļamaizi” no “Narvesen” spēkam un enerģijai, startējot sacensībās.

“Sportistu panākumi vienmēr ir izpelnījušies cilvēku apbrīnu, tomēr vien retais aizdomājas, ka panākumus kaldina smags darbs treniņos. Panākumi ir apliecinājums dzelžainai disciplīnai, gribasspēkam un nemitīgai iziešanai no komforta zonas, jo, lai sasniegtu arvien labāku rezultātu, pat ierastas lietas ir jādara ar jaunu kvalitāti un jaudu. Tam ir nepieciešama ne tikai apņēmība, bet arī fiziskā enerģija, ko sniedz sabalansēts un veselīgs uzturs. Tādēļ mēs, “Narvesen”, atbalstot Latvijas paraolimpiešus un pavadot ceļā uz Parīzi, līdzi dodam ne tikai savas labās domas, bet arī ceļamaizi, kas sniegs enerģiju sacensību laikā,” saka SIA “Reitan Convenience Latvia” (“Narvesen” un “Caffeine”) valdes priekšsēdētāja Dace Dovidena.
Latvijas Paraolimpiskās vienības pirmie starti norisināsies 30. augustā plkst.10.00, kad Diāna Krūmiņa startēs diska mešanas disciplīnā, un plkst. 11.30, kad Oskars Gailišs startēs 1000 metru parariteņbraukšanā. Plašāka informācija par Latvijas Paraolimpiskās vienības sacensību grafiku Parīzes paraolimpiskajās spēlēs: https://www.lpkomiteja.lv/paris-2024/
Tiek lēsts, ka paraolimpiskajās spēlēs šogad piedalīsies 4400 sportistu no 184 valstīm. Sacensības notiks dažādās vietās visā pilsētā, tostarp pie Eifeļa torņa, kur notiks arī atklāšanas ceremonija. Latvijas paraolimpiskā delegācija cer uz veiksmīgu dalību un iespēju turpināt panākumus, ko sasniedza paraolimpiskajās spēlēs Tokijā 2020. gadā.

Sports

Pēc nedēļu ilgām sacensībām senajos nomadu sporta veidos, ar īpašu, sportistiem veltītu, ceremoniju Kazahstānas galvaspilsētā Astanā noslēgušās piektās Pasaules nomadu spēles. Kā jau vairākkārt esam minējuši, šis ir lielākais nacionālo sporta veidu notikums visā pasaulē, kas ir oficiāli iekļauts UNESCO kultūras mantojuma sarakstā.

Svarīgākais