Ekmanis par publiskiem izteikumiem riskē zaudēt amatu LBSF

© Oksana Džadana / F64

Latvijas Bobsleja un skeletona federācija (LBSF) lems par organizācijas ģenerālsekretāra Zinša Ekmaņa atbrīvošanu no amata, vēsta portāls "Delfi".

Kā informē "Delfi", Latvijas bobsleja komandas sportisti vērsušies LBSF ar sūdzību, kurā pauž sašutumu par Ekmaņa izteikumiem portāla "Delfi" raidījumā "Aizmugure".

2024. gada 15. augustā "Delfi" raidījumā "Aizmugure" Latvijas bobsleja un skeletona federācijas ģenerālsekretārs un valdes loceklis Zintis Ekmanis izteicās neprofesionāli un neadekvāti, paužot apkaunojošus un ciniskus komentārus, kas aizskāra Latvijas bobsleja godu un sportistus visas Latvijas priekšā," portāls citē bobslejistu iesniegumu.

"Pēc šīs sarunas, runājot visu Latvijas bobsleja izlases sportistu vārdā, vairs neuzticamies Zintim Ekmanim un nevēlamies, lai viņš turpmāk pārstāvētu un vadītu Latvijas bobsleja un skeletona federāciju," norādīts iesniegumā.

Tāpat pēc raidījuma atlūgumu uzrakstījis Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis, lūdzot viņu atbrīvot no amata LBSF valdē, taču pirmdien notikušajā LBSF valdē viņa atlūgums tika noraidīts.

LBSF prezidents Ansis Zeltiņš pagaidām neapstiprināja Ekmaņa atbrīvošanu no amata, taču nenoliedza, ka šobrīd par to notiekot sarunas. Ekmanis varētu tikt atbrīvots gan no ģenerālsekretāra, gan valdes locekļa amata.

Jau ziņots, ka vasaras sākumā izjuka pagājušās sezonas Latvijas labākais bobsleja četrinieks. Vispirms atlūgumu uzrakstījuši stūmēji Dāvis Spriņģis un Krists Lindenblats, kuri abi izslēgti arī no Latvijas Olimpiskās vienības, bet pēc tam par sportista karjeras noslēgšanu paziņoja arī pilots Emīls Cipulis.

Sports

Pēc nedēļu ilgām sacensībām senajos nomadu sporta veidos, ar īpašu, sportistiem veltītu, ceremoniju Kazahstānas galvaspilsētā Astanā noslēgušās piektās Pasaules nomadu spēles. Kā jau vairākkārt esam minējuši, šis ir lielākais nacionālo sporta veidu notikums visā pasaulē, kas ir oficiāli iekļauts UNESCO kultūras mantojuma sarakstā.

Svarīgākais