Ievērojami sadārdzinās dopinga kontroles Latvijas teritorijā

© Pixabay

Ievērojami pieaugs Latvijas Antidopinga biroja maksas pakalpojumu cenas, paredz valdībā otrdien apstiprinātais biroja maksas pakalpojumu cenrādis, kas nebija pārskatīts kopš 2018.gada.

Birojs sniedz maksas pakalpojumus, lai nodrošinātu dopinga kontroles Latvijas teritorijā.

VM skaidro, ka, izvērtējot esošo cenrādi, kas tika izstrādāts 2018.gadā, konstatēts, ka vairums tiešo un netiešo izmaksu ir palielinājušās un cenrādis vairs neatbilst faktiskajām pakalpojumu izmaksām, kā arī plānotie maksas pakalpojuma testa apjomi nav atbilstoši un izpildāmi, kas rada nepilnības biroja budžeta plānošanā.

Piemēram, būtiska izmaksu ietekme ir noslēgtajiem jaunajiem līgumiem par laboratorisko izmeklējumu veikšanu, kurjera pakalpojumiem, autotransporta nomu, kā arī citās izmaksu pozīcijās, jo izmaksu pieaugums skar visas jomas, skaidro VM.

Vienlaikus no cenrāža izņemtas pozīcijas, kas vairs nav aktuālas esošajam tirgum.

Jaunais cenrādis stāsies spēkā 1.oktobrī. Pēc jaunā cenrāža, piemēram, tādas urīna parauga analīzes, kas veikta sacensību laikā, cena pieaugs no 468,46 eiro līdz 507,91 eiro jeb par 8,42%. Savukārt urīna analīzei, kas veikta ārpus sacensībām, cena pieaugs no 380,12 eiro līdz 415,44 eiro jeb par 9,29%. Viena asins parauga analīze augšanas hormona noteikšanai turpmāk maksās 485,59 eiro līdzšinējo 359,14 eiro vietā, kas ir pieaugums par 35,21%.

Sports

Pēc nedēļu ilgām sacensībām senajos nomadu sporta veidos, ar īpašu, sportistiem veltītu, ceremoniju Kazahstānas galvaspilsētā Astanā noslēgušās piektās Pasaules nomadu spēles. Kā jau vairākkārt esam minējuši, šis ir lielākais nacionālo sporta veidu notikums visā pasaulē, kas ir oficiāli iekļauts UNESCO kultūras mantojuma sarakstā.

Svarīgākais