Latvijas riteņbraukšanas komandai piespriests naudas sods pēc dalības olimpisko spēļu sacensībās

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Latvijas riteņbraukšanas komandas pārstāvji saņēmuši kopumā 700 Šveices franku (apmēram 747 eiro) lielu naudas sodu par barošanas punkta neievērošanu, liecina sacensību komisāru lēmumus pēc Parīzes olimpisko spēļu sacensībām grupas braucienā.

Riteņbraucējam Tomam Skujiņam piemērots 200 franku naudas sods, bet komandas direktoram Linardam Veidem - 500 franki. Par šāda veida pārkāpumu sodītas arī Luksemburgas, Šveices, Dānijas, Argentīnas un Lielbritānijas komandas.

Kā aģentūrai LETA skaidroja Veide, pārkāpums nav būtisks, bet sankcijas piemērotas, jo tās ir paša augstākā līmeņa sacensības.

Veide arī uzsvēra, ka divas oficiālās barošanas vietas bijušas tādas, kurās sportisti pudeles nepaņēma, jo tās bija izvietotas nobraucienā, kur ir liels ātrums, un pēc galvenā kāpuma, kur par barošanu neviens nedomā. Veide pēc sacensībām pārrunājis situāciju ar galveno sacensību komisāri, kura piekritusi, ka organizatori ir kļūdījušies ar šo barošanas vietu izvēli.

Jau ziņots, ka Skujiņš sestdien izcīnīja piekto vietu Parīzes olimpisko spēļu grupas braucienā, kas ir otrs visu laiku labākais rezultāts Latvijas riteņbraukšanā. Skujiņš bija tuvu tam, lai atkārtotu Daiņa Ozola 1992.gadā iespēto, kad latvietis Barselonas olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzas medaļu.

Svarīgākais