Rašmane Parīzes olimpiskajās spēlēs kļūst par 26. labāko šāvēju ar mazkalibra pistoli

© Latvijas Olimpiskā komiteja

Latvijas šāvēja Agate Rašmane piektdien Šatorū ierindojās 26.vietā Parīzes olimpisko spēļu sacensībās 25 metru distancē ar mazkalibra pistoli.

Kvalifikācijas pirmajā kārtā - šaušanā uz precizitāti - Rašmane uzrādīja 25.reuzltātu.

Latviete sacensības sāka cerīgi, pirmajā no trīs sērijām sašaujot 99 no maksimāli iespējamajiem 100 punktiem, bet nākamajās divās sērijās viņa tika pie 93 un 96 punktiem. Iekrātie 288 punkti deva 25.pozīciju 40 šāvēju konkurencē.

Pēcpusdienā kvalifikācijas sacensībās ātršaušanā Rašmane pievienoja vēl 288 punktus un ar 576 punktiem bija 26.pozīcijā.

Finālsacensībām kvalificējās astoņu labāko rezultātu autores un šīs robežas sasniegšanai vajadzēja sašaut 585 punktus. Labāko rezultātu ar atkārtotu olimpisko rekordu - 592 punktiem - uzrādīja ungāriete Veronika Majore.

Parīzē Rašmane jau divreiz ir startējusi, vispirms ieņemot 23.vietu šaušanā ar pneimatisko pistoli desmit metru distancē, bet pārī ar Lauri Strautmani šajā disciplīnā ierindojoties 16.vietā duetu sacensībās.

Rašmane, pirms trim gadiem debitējot olimpiskajās spēlēs, izcīnīja 19.vietu šaušanā desmit metru distancē ar pneimatisko pistoli un ierindojās 37.vietā šaušanā ar mazkalibra pistoli 25 metru distancē.

Olimpiskās spēles Francijas galvaspilsētā norisināsies līdz 11.augustam, turklāt ne tikai Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju. Spēļu programmā ir iekļauti 32 sporta veidi, un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti.

Sports

Pēc nedēļu ilgām sacensībām senajos nomadu sporta veidos, ar īpašu, sportistiem veltītu, ceremoniju Kazahstānas galvaspilsētā Astanā noslēgušās piektās Pasaules nomadu spēles. Kā jau vairākkārt esam minējuši, šis ir lielākais nacionālo sporta veidu notikums visā pasaulē, kas ir oficiāli iekļauts UNESCO kultūras mantojuma sarakstā.

Svarīgākais