Fantastiski! Latvijai trešā uzvara 3x3 basketbolā! Latvija uzvar Ķīnu ar rezultātu 22:8 [papildināts]

© Ekrānuzņēmums/LTV

Latvija ar 22:8 sagrāva Ķīnas komandu.

Pamatu uzvarai latvieši ielika jau pašā mača sākumā, kad ar diviem Lāča un vienu Mieža tālmetienu panāca 6:0, bet Lasmanis panāca 7:0. Turpinājumā Latvijas komanda tikai palielināja pārsvaru, mača izskaņā panākot 19:5 un droši noslēdzot to ar pārliecinoši uzvaru.

Rezultatīvākais Latvijas komandā ar astoņiem punktiem bija Lācis, pa pieciem punktiem guva Lasmanis un Raimo, bet četrus punktus guva Miezis.

Ķīnas izlasē sešus punktus guva Džans Nins.

Latvieši bija precīzāki viena punkta (8/9 pret ķīniešu 3/8) un divpunktu metienos (7/13 pret 2/12), izpildīja vairāk rezultatīvu piespēļu (4 pret 0), izcīnīja vairāk atlēkušo bumbu (12 pret 11) un pieļāva mazāk kļūdu (0 pret 4).

Nākamajā mačā latvieši plkst.00.05 naktī uz piektdienu tiksies ar ASV.

Jau ziņots, ka turnīra pirmajā mačā latvieši ar 21:14 pieveica Lietuvu, bet otrajā spēlē ar 21:12 uzvarēja Nīderlandi.

3×3 basketbola turnīrā Parīzē piedalās astoņu valstu komandas - ASV, Francija, Ķīna, Latvija, Lietuva, Nīderlande, Polija un Serbija.

Pirmajā posmā no 30.jūlija līdz 4.augustam tiek izspēlēts apļa turnīrs, katrai komandai sacenšoties ar katru. Divas labākās kvalificēsies pusfinālam, bet 3.-6.vietas ieguvēji 4.augusta vakarā izspēlēs ceturtdaļfināla mačus. Pusfināli un finālspēles notiks 5.augustā.

Olimpiskās spēles Francijas galvaspilsētā norisināsies līdz 11.augustam, turklāt ne tikai Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju. Spēļu programmā ir iekļauti 32 sporta veidi, un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti.

Parīzes spēlēs Latviju pārstāv 29 sportisti 14 sporta veidos: 3x3 basketbolā, BMX superkrosā un frīstailā, daiļlēkšanā, jāšanas sportā, kalnu riteņbraukšanā, ložu šaušanā, modernajā pieccīņā, peldēšanā, pludmales volejbolā, svarcelšanā, šosejas riteņbraukšanā, tenisā un vieglatlētikā.

Svarīgākais