Latvijas pludmales volejbolistes izcīna pirmo uzvaru olimpiskajā turnīrā

© Latvijas Olimpiskā komiteja

Latvijas duets Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova trešdien izcīnīja uzvaru Parīzes olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīra otrajā mačā, tiekot pie pirmā panākuma.

Graudiņa un Samoilova, kuras turnīrā ir izsētas ar devīto numuru, D apakšgrupas otrajā spēlē ar rezultātu 2-0 (21:19, 21:15) uzveica Paragvajas pāri Hjulianu Poleti/Mišelu Valjenti (21.).

Pirmajā setā cīņa ritēja līdzīgi un pirmo reizi kādam no duetiem divu punktu pārsvars bija, kad paragvajietes blokā panāca 13:11. Latvietes gan atspēlējās un, piespiežot pretinieces kļūdīties, panāca 14:14, bet turpinājumā Graudiņa caursita bloku un ieguva vadību ar 15:14. Šoreiz vadība netika izlaista un setā Latvijas duets bija pārāks ar 21:19.

Otrajā setā latvietes ātrāk ieguva vadību un guva drošu uzvaru ar 21:15.

Pirmajā kārtā pirmdien latvietes ar 0-2 (15:21, 14:21) zaudēja šveicietēm Esmē Bebnerei un Zojai Veržē-Deprē (16.), bet paragvajietes piekāpās Kanādas duetam Melisa Hjūmena-Paredesa/Brendija Vilkersone (4.), kuras bija pārākas ar 2-0 (21:16, 21:12).

Kanādietes un šveicietes savstarpējo spēli aizvadīs plkst.22.

Ar Kanādas duetu latvietes spēlēs svētdien.

Graudiņa un Samoilova startēs otrajās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas. 2021.gadā viņas izcīnīja ceturto vietu.

Olimpiskās spēles Francijas galvaspilsētā norisināsies līdz 11.augustam, turklāt ne tikai Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju. Spēļu programmā ir iekļauti 32 sporta veidi, un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti.

Sports

Pēc nedēļu ilgām sacensībām senajos nomadu sporta veidos, ar īpašu, sportistiem veltītu, ceremoniju Kazahstānas galvaspilsētā Astanā noslēgušās piektās Pasaules nomadu spēles. Kā jau vairākkārt esam minējuši, šis ir lielākais nacionālo sporta veidu notikums visā pasaulē, kas ir oficiāli iekļauts UNESCO kultūras mantojuma sarakstā.

Svarīgākais