Svētdien notiks "SEB MTB" pirmais posms Cēsis - Valmiera

Svētdien, 1.maijā, ar posmu Cēsis - Valmiera startē visu laiku populārākais tautas riteņbraukšanas seriāls SEB MTB.

Starts SEB maratonam tiks dots plkst. 12, Cēsīs, Vienības laukumā.

Sacensību galvenais organizators Igo Japiņš ar gandarījumu informē, ka līdz piektdienas rītam sacīkstēm jau pieteikusies 21 Sporta un 107 Tautas klases komandas.

Japiņš arī norāda, ka arī bažu par trases gatavību sacensībām vairs nav. "Trase ir gatava startam. Tā ir pilnībā brīva no sniega un ledus, ūdens līmenis ir nokrities. Trase šobrīd ir sausa un, ja neuzlīs lietus, tā būs pietiekami ātra," stāsta Japiņš.

"Svaigs gaiss, adrenalīns uz velosipēda, cīņa ar sevi un konkurentiem - kas var būt labāks iemesls ikdienas rūpju nolikšanai malā? Tāpēc aicinām uz sacensībām ikvienu!" saka Japiņš.

Arī komandas "Rietumu-Delfin" braucēja Lelde Ardava saka, ka nepacietībā gaida sacensības: "Ir burvīgs pavasara noskaņojums un milzīga vēlme startēt šajā SEB MTB 10.jubilejas sezonas sacensību pirmajā posmā!"

Sacensībām no plkst. 9.30 iespējams reģistrēties arī sacensību dienā. "Mammadaba" Veselības distancē dalības maksa 5 lati, "Lāsēns" bērnu sacensības 3 lati, pārējām vecuma grupām un distancēm 15 lati.

Šī ir pasākuma 10.jubilejas sezona un tajā būs trīs jaunumi - pasākums notiks septiņos posmos līdzšinējo sešu vietā, SEB MTB maratons šogad kļuvis par Latvijas čempionātu, kura kopvērtējumā godalgoto vietu ieguvēji tiks apbalvoti ar Latvijas čempionāta medaļām, tāpat, lai sacensības padarītu aizraujošākas, Sporta braucienā ir izveidots AXA kalnu karaļa tituls, ko izcīnīs atsevišķos starpfinišos.

Sezonas posmi:

1.posms Cēsis - Valmiera (1.maijs);

2. posms Smiltene/ Latvijas čempionāts XCM (15.maijs);

3. posms Cēsis (19.jūnijs)

4. posms Kuldīga (10.jūlijs);

5. posms Ērgļi - Vietalva (31.jūlijs);

6. posms Tukums (14.augusts);

7. posms Līgatne - Sigulda/ Noslēguma pasākums (24.septembris)

"Igo Japiņa sporta aģentūra" dibināta 1999.gadā. Tās mērķi - popularizēt un veicināt riteņbraukšanas sportu Latvijā, kā arī veicināt veselīgu dzīvesveidu, iesaistot dažāda vecuma un dzimuma cilvēkus. Aģentūra šoziem rīkoja arī "Mammadaba" slēpojumu, kā arī rīkos 28.Rīgas Velomaratonu un 21. Latvijas riteņbraucēju Vienības braucienu.