Ostapenko skaidro sliktās spēles cēloņus

© Mārtiņš Zilgalvis/f64

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko pēc sestdien pavadītajām vairākām stundām kortos, gaidot, vai tiks aizvadīts mačs, nākamajā dienā nespēja pienācīgi noskaņoties turnīra Parīzes olimpisko spēļu turnīra pirmās kārtas spēlei, sarunā ar žurnālistiem norādīja Ostapenko.

Jau ziņots, ka svētdien Ostapenko Parīzes olimpisko spēļu vienspēļu turnīra pirmajā kārtā ar 4-6, 3-6 zaudēja kolumbietei Kamilai Osorio.

Latvijas tenisistei mačs bija paredzēts jau sestdien, taču lietus dēļ tas vairākas reizes tika pārcelts pāris stundas uz priekšu līdz pēcpusdienā tika nolemts pārcelt maču uz svētdienu.

"Par spēli nav ko daudz stāstīt. Sēdēt vakardien 11 stundas laukumos un šodien uzreiz otro spēli spēlēt - kā var noskaņoties?" teica tenisiste.

"Tenisā tā ir bieža parādība [pārcelt mačus laikapstākļu dēļ], bet tā nav bieža parādība sēdēt līdz sešiem vakarā laukumos un tad pēkšņi jāspēlē otrā spēle. Vismaz dažas stundas iepriekš varētu pabrīdināt. Ja ir "Grand Slam" turnīrs, tad organizētāji sastāda labāku grafiku," viņa turpināja, piebilstot, ka aptuveni +25 grādu karstais laiks netraucēja.

Ostapenko izcēla, ka mača laikā varēja just, ka pretiniecei ir vairāk atbalstītāju, kas palīdzēja kolumbietei izcīnīt uzvaru.

"Nedomāju, ka tie cilvēki bija daudz vairāk, bet tas kā viņi atbalstīja. Diemžēl mums atbalsts ir tāds, kāds ir. Gribētos, lai būtu daudz labāk un daudz skaļāk. Mēs esam tik maza valsts, ka mums vairāk jāturas kopā un vairāk jāatbalsta, nevis vienkārši jāaplaudē. To pretinieces atbalstu varēja just ļoti labi," viņa skaidroja.

Ostapenko arī iepriekšējās divās olimpiskajās spēlēs piedzīvoja neveiksmi jau pirmās kārtas spēlē.

Sports

Pēc nedēļu ilgām sacensībām senajos nomadu sporta veidos, ar īpašu, sportistiem veltītu, ceremoniju Kazahstānas galvaspilsētā Astanā noslēgušās piektās Pasaules nomadu spēles. Kā jau vairākkārt esam minējuši, šis ir lielākais nacionālo sporta veidu notikums visā pasaulē, kas ir oficiāli iekļauts UNESCO kultūras mantojuma sarakstā.

Svarīgākais