FOTO. Konfliktā Gazas joslā ievainota žurnāliste nes olimpisko lāpu par spīti daļējai kājas amputācijai

© Freepik

Svētdien Parīzes ielās tika ienesta olimpiskā lāpa, atzīmējot drīzumā gaidāmo sporta svētku tuvošanos. Viena no svinīgās stafetes dalībniecēm bija kāda Libānas fotožurnāliste, kura tika smagi ievainota Izraēlas trieciena laikā Libānas dienvidos, ziņo "Al Jazeera".

Kristīna Assi no ziņu aģentūras "Agence France-Presse" (AFP) bija žurnālistu grupā, kura pērnā gada oktobrī ziņoja par apšaudēm uz robežas starp Izraēlas karaspēku un kaujinieku grupējuma "Hezbollah" locekļiem, kad viņu skāra Izraēlas karavīru raidīts lādiņš.

Assi smago ievaino jumu dēļ tika amputēta daļa no labās kājas. Libānas žurnāliste ieradās Parīzē, lai godinātu darba laikā ievainotos un nogalinātos žurnālistus.

Minētajā uzbrukumā tika nogalināts aģentūras "Reuters" videogrāfs Issams Abdallahs, savukārt medijs "Al Jazeera" ziņoja, ka ievainota viņu operatore Elija Brahia un reportiere Karmena Jouhadara, kā arī AFP videogrāfs Dilans Kolinss.

Maijā aizsāktā lāpas stafete ir daļa no svinībām, kurās aptuveni 10 000 īpaši atlasītu cilvēku no dažādām dzīves jomām ienes olimpisko liesmu Francijas pilsētās pirms svinīgās spēļu atklāšanas 26. jūlijā.

Svarīgākais