WRC teksta tiešraide: Sesks WRC Latvijas ralliju noslēdz septītajā vietā

Latvijas pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis šodien pasaules rallija čempionāta (WRC) astotā posma - Latvijas rallija - pēdējā dienā lūkos saasināt cīņu par otro pozīciju.

15:30. Pasaules rallija čempionāts Latvijā aizvadīts bez būtiskiem starpgadījumiem, aģentūrai LETA norādīja Valsts policijā (VP).

15:20. Latvijas pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis svētdien pasaules rallija čempionāta (WRC) astotajā posmā - Latvijas rallijā - pēdējā ātrumposmā nenosargāja vietu uz goda pjedestāla un ieņēma septīto pozīciju, kamēr kopvērtējumā par uzvarētāju kļuva soms Kalle Rovanpere.

Noslēdzošajā 20.ātrumposmā ātrākais bija igaunis Ots Tenaks ("Hyundai Shell Mobis"), kurš finišēja septiņās minūtēs un sešās sekundēs. Viņš tikai par 0,2 sekundēm apsteidza francūzi Sebastjanu Ožjē ("Toyota GR Yaris"), bet beļģis Tjerī Nevils ("Hyundai Shell Mobis") zaudēja igaunim 0,7 sekundes un bija trešais.

Latvijas ekipāža ("Ford Puma"), kas noslēdzošajā ātrumposmā, visticamāk, saskārās ar kādām tehniskām problēmām, pēdējā ātrumposmā ierindojās tikai 18. pozīcijā, atpaliekot no labākā rezultāta īpašnieka teju divas minūtes.

Kopvērtējumā uzvaru svinēja Rovanpere ("Toyota GR Yaris"), kurš otrās vietas ieguvēju Ožjē apsteidza par 39,2 sekundēm, bet Tenaks atpalika minūti un 4,5 sekundes un noslēdza labāko trijnieku.

12:40. Latvijas pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis svētdien pasaules rallija čempionāta (WRC) astotā posma - Latvijas rallija - pirmspēdējā ātrumposmā ierindojās devītajā pozīcijā, kopvērtējumā saglabājot trešo vietu.

19.ātrumposmā labāko rezultātu sasniedza Seska tiešais konkurents par vietu uz goda pjedestāla igaunis Ots Tenaks ("Hyundai Shell Mobis"), kurš finišēja deviņās minūtēs un 12,2 sekundēs.

Igaunijas pilots par 0,3 sekundēm apsteidza somu Kalli Rovanperi ("Toyota GR Yaris"), bet trešo labāko laiku sasniedza francūzis Sebastjans Ožjē ("Toyota GR Yaris"), zaudējot igaunim 0,9 sekundes.

Latvijas ekipāža ("Ford Puma") atpalika no Tenaka 8,1 sekundi.

Kopvērtējumā Rovanpere ir līderis un par 40,9 sekundēm apsteidz Ožjē, bet Sesks zaudē līderim minūti un 1,8 sekundes. Latvijas pilots par 4,6 sekundēm apsteidz ceturtās vietas īpašnieku Tenaku.

11:10. Latvijas pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis svētdien pasaules rallija čempionāta (WRC) astotā posma - Latvijas rallija - 18.ātrumposmā ierindojās sestajā pozīcijā un Latvijas ekipāžas pārsvars pār ceturtās vietas īpašnieku igauni Otu Tenaku saruka par nepilnām sešām sekundēm.

18.ātrumposmā ātrākais bija Tenaks ("Hyundai Shell Mobis"), kurš finišēja septiņās minūtēs un deviņās sekundēs, apsteidzot francūzi Sebastjanu Ožjē ("Toyota GR Yaris") par 1,2 sekundēm. Labāko trijnieku noslēdza Somijas pilots Kalle Rovanpere ("Toyota GR Yaris"), piekāpjoties igaunim divas sekundes.

Seska ekipāža ("Ford Puma") zaudēja savam tiešajam konkurentam 5,9 sekundes.

Kopvērtējumā pirms noslēdzošajiem diviem posmiem pirmo vietu droši saglabā Rovanpere, kurš iekrājis 40,3 sekunžu pārsvaru pār Ožjē, bet Sesks ar 54 sekunžu deficītu atrodas trešajā pozīcijā.

Latvijas ekipāža atpaliek no otrās vietas par 13,7 sekundēm un apsteidz ceturtajā pozīcijā esošo Tenaku par 12,7 sekundēm.

10:02. Latvijas pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis svētdien pasaules rallija čempionāta (WRC) astotā posma - Latvijas rallija - pēdējās dienas pirmajā ātrumposmā ieņēma ceturto vietu un kopvērtējumā attālinājās no otrās pozīcijas īpašnieka francūža Sebastjana Ožjē.

17.ātrumposmā labāko rezultātu sasniedza Ožjē ("Toyota GR Yaris"), kurš finišēja deviņās minūtēs un 19,2 sekundēs. Viņš par 1,4 sekundēm apsteidza somu Kalli Rovanperi ("Toyota GR Yaris"), bet labāko trijnieku noslēdza igaunis Ots Tenaks ("Hyundai Shell Mobis"), atpaliekot no Ožjē 2,1 sekundi.

Sesks ("Ford Puma") piekāpās 4,3 sekundes.

Līderpozīciju saglabā Rovanpere, kurš iekrājis 41,1 sekundes pārsvaru pār Ožjē, bet Sesks, atrodoties trešajā pozīcijā, atpaliek 50,1 sekundi. Latvijas ekipāžu no otrās vietas šķir deviņas sekundes.

08:00. Sesks un Francis, kuri startē ar "Ford Puma" spēkratu, pēc 16 ātrumposmiem ir trešajā pozīcijā, zaudējot diviem "Toyota GR Yaris". Līderpozīcijā esošais soms Kalle Rovanpere ir 47,2 sekunžu attālumā, bet vicelīderis francūzis Sebastjans Ožjē ir priekšā tikai 4,7 sekundes.

Svarīgākais