WRC teksta tiešraide: Kā sacensībās klājas Seska ekipāžai

© Dmitrijs Suļžics /MN

Šodien Latvijā turpināsies pasaules rallija čempionāta (WRC) astotais posms, trešajā sacensību dienā ekipāžām aizvadot astoņus ātrumposmus.

19:50. Latvijas pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis sestdien pasaules rallija čempionāta (WRC) astotā posma 15.ātrumposmā ieņēma sesto vietu, piekāpjoties tiešajiem konkurentiem.

Vēlāk Liepājā notiks sestdienas pēdējais ātrumposms, pirms kura sesks ir kopvērtējuma trešajā pozīcijā.

Disnsdurbes posmā Sesks finišēja divās minūtēs un 55,9 sekundēs. Uzvaru izcīnījušajam francūzim Sebastjanam Ožjē ("Toyota GR Yaris") viņš zaudēja 1,5 sekundes, bet no kopējās ieskaites līdera soma Kalles Rovanperes ("Toyota GR Yaris") atpalika 1,2 sekundes. Latvieša tuvākais konkurents igaunis Ots Tenaks ("Hyundai Shell Mobis") šoreiz bija pussekundi ātrāks.

"Pieļāvām pāris kļūdas, kā dēļ zaudējām dažas sekundes desmitdaļas. Liepājas ielās būs interesanti. Šoreiz būs sausāks segums un attiecīgi arī labāka saķere," teica Sesks.

Kopvērtējumā Rovanperi un Ožjē šķir 41,0 sekunde. Vēl 4,7 sekundes zaudē Sesks un 6,3 sekundes tālāk ir Tenaks.

18:02. Latvijas pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis sestdien pasaules rallija čempionāta (WRC) astotā posma 14.ātrumposmā piekāpās pasaules čempioniem somam Kallem Rovanperem un francūzim Sebastjanam Ožjē.

Britam Elfinam Evansam ("Toyota GR Yaris") uztriecoties piepūšamajai arkai, nākamais braucējs - igaunis Ots Tenaks ("Hyundai Shell Mobis") - ar savu spēkratu sapinās tajā un ātrumposms tika apturēts uz nepilnu pusstundu. Vēl tiks pieņemts lēmums, kādu finiša laiku ieskaitīt Tenakam, tādējādi pagaidām nav skaidra situācija kopvērtējumā.

Rovanpere ("Toyota GR Yaris") finišēja piecās minūtēs un 40,1 sekundē, viņa komandas biedrs Ožjē bija 3,9 sekundes lēnāks un Sesks atpalika vēl 2,4 sekundes.

"Nezināju īsti, ar kādu ātrumu veikt šo posmu, jo nebijām pārliecināti par saķeri," teica Sesks.

Pirms šī ātrumposma kopvērtējumā Rovanperi un Ožjē šķīra 37,4 sekundes. Vēl astoņas sekundes desmitdaļas atpalika Sesks un 10,4 sekundes tālāk bija Tenaks.

17:00. Latvijas pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis sestdien pasaules rallija čempionāta (WRC) astotā posma 13.ātrumposmā uzrādīja trešo rezultātu un šādu pozīciju saglabāja arī summā.

Arī Podnieku ātrumposmā uzvarēja soms Kalle Rovanpere ("Toyota GR Yaris"), Latvijas eksčempionam finišējot piecās minūtēs un 6,1 sekundē. Viņa komandas biedrs francūzis Sebastjans Ožjē zaudēja 2,6 sekundes, bet Sesks ("Ford Puma") bija vēl divas sekundes desmitdaļas lēnāks.

"Tas ir fantastiski - būt tikt tuvu. Nav viegli uzņemties atbildību savu skatītāju priekšā," par ciešo cīņu ar Ožjē teica Sesks.

Četras sekundes desmitdaļas Seskam zaudēja igaunis Ots Tenaks ("Hyundai Shell Mobis") un francūzis Adrjēns Furmo ("Ford Puma").

Kopvērtējumā Rovanperi un Ožjē šķir 37,4 sekundes. Vēl astoņas sekundes desmitdaļas atpaliek Sesks un 10,4 sekundes tālāk ir Tenaks.

14:55. Pasaules rallija čempionāta autosportistam piemērots naudas sods, jo pārbrauciena laikā no viena posma uz otru tika pārsniegts atļautais braukšanas ātrums apdzīvotā vietā starp Tukumu un Talsiem.

VP Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieka vietnieks Ansis Pumpurs uzsvēra, ka ceļu satiksmes noteikumi ir jāievēro ikvienam iedzīvotājam, tostarp arī autosportistiem ārpus trases. "Pret autosportistiem nekādas imunitātes nav," viņš sacīja.

Sods piemērots atbilstoši Ceļu satiksmes likumam. Ja pārkāpumu izdara autosportists, rallija organizatori var piemērot arī savus sodus, piebilda VP.

13:50. Latvijas pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis sestdien pasaules rallija čempionāta (WRC) astotā posma 12.ātrumposmā ieņēma ceturto vietu un kopvērtējumā samazinājās viņa pārsvars pār tuvāko sekotāju igauni Otu Tenaku.

Vecpils ātrumposmā uzvarēja soms Kalle Rovanpere ("Toyota GR Yaris"), Latvijas eksčempionam finišējot piecās minūtēs un 52,1 sekundē. Viņa komandas biedrs francūzis Sebastjans Ožjē zaudēja 1,4 sekundi. Vēl sekundes desmitdaļu zaudēja Tenaks ("Hyundai Shell Mobis"), kurš bija trīs desmitdaļas ātrāks par Sesku ("Ford Puma").

"Šis ir viens no leģendārākajiem ātrumposmiem, kuru pirmo reizi veicu ar šādu automašīnu," teica Sesks.

"Toyota" braucēju japāni Takamoto Kacutu piemeklēja stūres pastiprinātāja problēmas, kā dēļ viņš zaudēja gandrīz minūti.

Kopvērtējumā Rovanperi un Ožjē šķir 34,8 sekundes. Vēl sešas sekundes desmitdaļas atpaliek Sesks un 9,6 sekundes tālāk ir Tenaks.

12:20. Latvijas pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis sestdien pasaules rallija čempionāta (WRC) astotā posma 11.ātrumposmā ieņēma septīto vietu un kopvērtējumā atkāpās uz trešo pozīciju.

Īvandes ātrumposmā nepārspēta bija igauņa Ota Tenaka ekipāža ("Hyundai Shell Mobis"), kas finišēja 11 minūtēs un 23,3 sekundēs. Seska ekipāža, kas startē ar "Ford Puma" spēkratu, bija septītā ar 7,2 sekunžu deficītu.

Pirms šī ātrumposma latvietis par 3,5 sekundēm apsteidza Sebastjanu Ožjē ("Toyota GR Yaris"), kurš, neskatoties uz pieļauto kļūdu, Īvandes posmā Sesku pārspēja par 3,7 sekundēm.

Līderpozīciju saglabā Ožjē komandas biedrs soms Kalle Rovanpere, kurš francūzi apsteidz par 33,4 sekundēm, bet vēl divas sekundes desmitdaļas atpaliek Sesks. Nepilnas desmit sekundes aiz mājinieka ir Tenaks.

10:30. Latvijas pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis sestdien pēc Kuldīgas apkārtnē aizvadītā pasaules rallija čempionāta (WRC) astotā posma desmitā ātrumposma ieņem otro vietu, neļaujot tuvākajam sekotājam francūzim Sebastjanam Ožjē pietuvoties kopvērtējumā.

Snēpeles ātrumposmā Seska ekipāža, kas startē ar "Ford Puma" spēkratu, WRC ieskaitē bija piektā, par trīs sekundes desmitdaļām pārspējot Ožjē ("Toyota GR Yaris"). Ātrākais arī šajā ātrumposmā bija Ožjē komandas biedrs soms Kalle Rovanpere, kurš bija 5,4 sekundes ātrāks par sesku un latvieti kopvērtējumā apsteidz par 29,2 sekundēm. Sesku un Ožjē šķir 3,5 sekundes.

"Bija kļūdas. Centāmies braukt ātrāk, taču trūkst pieredzes ar šo auto," finišā atzina Sesks.

09:30. Latvijas pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis sestdien pēc Kuldīgas apkārtnē aizvadītā pasaules rallija čempionāta (WRC) astotā posma devītā ātrumposma ieņem otro vietu, taču attālinājušies no līdera soma Kalles Rovanperes.

Sestdienas pirmajā - Pilskalna - ātrumposmā Seska ekipāža, kas startē ar "Ford Puma" spēkratu, WRC ieskaitē bija ceturtā.

"Nebija slikti. Centos izbraukt tīri, taču brīžiem biju varbūt pārāk piesardzīgs. Domāju, ka šobrīd vēl neesam tik pieredzējuši, lai cīnītos ar šāda līmeņa pilotiem," pēc finiša teica Sesks.

07:00. Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs sestdien apmeklēs Pasaules rallija čempionāta ātrumposmus Vecpilī un Liepājā.

Svarīgākais