Marks Kavendišs labo "Tour de France" rekordu

© Pixabay

Lielbritānijas riteņbraucējs Marks Kavendišs trešdien kļuva par "Tour de France" posmu uzvarām bagātāko riteņbraucēju.

Kavendišs to paveica, uzvarot prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" piektajā posmā. Līdz šim viņam un beļģim Edijam Merksam bija pa 34 uzvarām, bet tagad "Astana" komandas britu riteņbraucējs kļuvis par vienīgo rekordistu.

Trešdien piektajā posmā riteņbraucēji mēroja 177,4 kilometrus garu distanci ar diviem ceturtās kategorijas kāpumiem un līdzenu reljefu finišā.

Posma uzvarētājs tika noskaidrots lielās grupas finiša spurtā, kurā 39 gadus vecais Kavendišs izkaroja sev vislabāko pozīciju un pirmais šķērsoja finiša līniju. Pirmajā trijniekā finišēja arī beļģis Jaspers Filipsens ("Alpecin - Deceuninck") un norvēģis Aleksanders Kristofs ("Uno-X Mobility").

"Tour de France" startē arī latvieši Toms Skujiņš un Krists Neilands.

Drošības un loģistikas apsvērumu dēļ, kas saistīti ar 2024.gada Parīzes olimpiskajām spēlēm, Francijas tūre noslēgsies Nicā, nevis Parīzē. Velobrauciena laikā riteņbraucēji mēros 3492 kilometrus.

Skujiņš startē savā sestajā "Tour de France" velobraucienā, bet Neilands prestižajā velobraucienā piedalās ceturto reizi.

Pēdējos divus gadus pēc kārtas "Tour de France" nepārspēts ir bijis dāņu riteņbraucējs Jonass Vingegords.

Sports

Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā Rīgā 24 stundu laikā Latvijas basketbola izlases līdzjutēji “noķēra” pērnā Pasaules kausa sajūtu, ka mūsu valstsvienība ir viena no labākajām pasaulē, bet jau nākamajā cīņā pret pieticīgajām Filipīnām gandrīz piedzīvoja sirdstrieku. Tomēr latvieši turpina cīņu par olimpisko sapni. Ja sekos divas uzvaras brīvdienās, sapnis kļūs par realitāti. Bažas rada izlases pamata saspēles vadītāja Artūra Žagara savainojums. Vēl nav zināms, vai viņš varēs palīdzēt izšķirošajās cīņās.

Svarīgākais