Olimpiskā cerība Anna Aile startēs burāšanas Pasaules kausa posmā

© publicitātes foto

Latvijas olimpiskā cerība burāšanā Anna Aile pirms olimpisko sezonu Laser Radial olimpiskajā klasē sievietēm uzsāks Francijas pilsētā Jērā, kur no 24. līdz 29. aprīlim norisināsies 43. Francijas olimpiskā burāšanas nedēļa, kas vairāk pazīstama kā Jēras regate.

Šīm sacensībām pieteikušies vairāk kā 1000 dalībnieku no 60 valstīm 10 olimpiskajās un 3 paraolimpiskajās jahtu klasēs.

Iepriekšējos trijos šīs sezonas Pasaules kausa posmos Annai Ailei nebija iespēja piedalīties, taču Rīgā tika aizvadīts fiziskās sagatavošanās posms. Nedēļu pirms sacensībām divdesmitgadīgā sportiste viena pati mikroautobusam pie stūres, vedot savu jahtu, šķērsoja Eiropu, lai vēl pirms sacensībām kopā ar citu valstu sportistēm Jērā aizvadītu vairākus treniņus. Mājās arī saņemta ziņa, ka jaunā latviešu sportiste par atpakaļceļam paredzēto naudu iegādājusies jahtai jaunu buru, lai palielinātu savas iespējas cīnīties par augstvērtīgu rezultātu ISAF Pasaules kausa ceturtajā posmā.

Jēras regates formāts atbilst olimpisko spēļu formātam – sacensības notiks 6 dienas, no 24. līdz 29. aprīlim, un pēdējā sacensību dienā 10 labākie sportisti katrā jahtu klasē cīnīsies par uzvaru Medal Race fināla sacensībās.

2010. gadā Annas Ailes labākais sasniegums ISAF Saling World Cup bija 3. vieta U21 ieskaites grupā Vācijā, Ķīles regatē, un 4. vieta sievietēm Laser Europa Cup Šveicē. Jaunākajā ISAF Pasaules reitingā olimpiskajā Laser Radial klasē sievietēm Anna Aile ieņem 88. vietu.

Šogad decembrī Pertā, Austrālijā notiks ISAF Pasaules čempionāts, kas vienlaikus būs arī olimpiskā atlase, kurā savu ceļazīmi uz 2012. gada olimpiskajām spēlēm Londonā cer izcīnīt arī Anna Aile. Pirms tās sportistei paredzēti starti vairākos Laser Europa Cup posmos, kā arī Pasaules kausa posmā Vācijā, Ķīles regatē un Eiropas čempionātā Helsinkos, Somijā.