Graudiņa/Samoilova cīnīsies par zeltu pludmales volejbola turnīrā Polijā

© Romāns Kokšarovs / F64

Latvijas duets Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova svētdien Polijā sasniedza pludmales volejbola profesionālās tūres (BPT) "Challenge" turnīra finālu.

Turnīrā ar pirmo numuru izsētās latvietes pusfinālā ar 2-0 (21:11, 21:18) pārspēja kanādietes Heteri Bensliju un Sofiju Bukovecu (13.).

Finālā būs jātiekas ar Ķīnas pludmales volejbolistēm Sjui Čeņu un Sju Sjiņji (2.), kuras ar 2-0 (21:18, 21:19) pieveica spānietes Lilianu Fernandesu un Paulu Soriju (15.).

Jau ziņots, ka pēc divām uzvarām grupā Latvijas duets ieņēma pirmo vietu, uzreiz iekļūstot astotdaļfinālā.

Astotdaļfinālā ar 2-1 (17:21, 21;12, 18:16) tika pārspētas francūzietes Klemensa Vjerā un Alina Šamero (18.), bet ceturtdaļfināla spēlē ar 2-0 (21:14, 21:19) - austrālietes Meraiefu Arteko un Taliku Klensiju (4.).

Ceturtdien kvalifikācijas sacensību pirmajā kārtā zaudējumu piedzīvoja Marta Vildere/Kitija Martini-Ādamsone, bet vīriešu sacensībās - Aleksandrs un Mihails Samoilovi un Toms Liepa/Ernests Puškundzis.

Polijā turpinās cīņa par ranga punktiem olimpiskajā atlasē, kas ilgs līdz 9.jūnijam, noskaidrojot 17 labākās komandas gan sievietēm, gan vīriešiem.

Martā Graudiņa/Samoilova Brazīlijā uzvarēja "Challenge" ranga turnīrā Resifē, bet maija sākumā šāda paša ranga sacensībās Braziljā tika līdz astotdaļfinālam. Viņas jau nodrošinājušas dalību Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.

"Pro Beach Tour" rangā pirmās ir "Elite 16" sacensības, otrās - "Challenge", trešās - "Futures" sacensības.

Svarīgākais