Pasaules čempionātā hokejā šodien tiks aizvadītas četras spēles

© Reuters/Scanpix/Leta

Šodien ar četrām spēlēm Prāgā un Ostravā turpināsies pasaules čempionāts hokejā, Latvijas hokejistiem neaizvadot maču.

A grupā Prāgā plkst. 17.20 Lielbritānija spēlēs ar Norvēģiju un plkst. 21.20 Somija spēkosies ar Dāniju, abus mačus tiešraidē pārraidīs tīmekļa vietne "lsm.lv/hokejs". Savukārt B grupā plkst. 17.20 Zviedrija tiksies ar Franciju, bet plkst. 21.20 Kazahstāna cīnīsies ar Poliju. B grupas spēles tiešraidē translēs Latvijas Televīzijas 7. kanāls.

A grupā vadošajam trijniekam pēc sešām spēlēm nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā, Kanādai ir 17 punkti, Čehijai - 15 un Šveicei - 14. Pa septiņiem punktiem sešās un piecās spēlēs ir Austrijai un Somijai, sešus punktus sešos mačos guvusi Dānija, trīs punkti ir Norvēģijai, bet Lielbritānija cīnās bez punktiem.

B grupā Zviedrijai piecās cīņās ir 15 punktu un nodrošināta vieta ceturtdaļfinālā. ASV sešās spēlēs ir 13 punkti, Vācijai un Slovākijai pa 12 punktiem, bet Latvijai ir deviņi punkti. Francijai ir četri punkti piecos mačos, Kazahstānai - trīs punkti, bet Polijai ir viens punkts. Ja Latvijas hokejisti pēdējā mačā ar ASV izcīnīs uzvaru pamatlaikā, tad vēl ir iespēja nodrošināt vietu ceturtdaļfinālā.

Latvijas hokejisti pēdējo apakšgrupas maču aizvadīs otrdien, spēkojoties ar ASV izlasi.

Turnīrā startējošās 16 komandas ir sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei garantē septiņas spēles. Katras grupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet abu grupu vājākās komandas pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Ungārija un Slovēnija.

Pērn pasaules meistarsacīkstēs triumfēja kanādieši, kuri izšķirošajā mačā pārspēja Vāciju, bet bronzas medaļas izcīnīja Latvija, pagarinājumā pieveicot ASV valstsvienību.

Pasaules čempionāts Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā notiks līdz 26. maijam.