Krištianu Ronaldu kļūst par visu laiku pelnošāko futbolistu un bagātāko sportistu pasaulē

© Pixabay

Bijušais futbola klubu Mančestras "United” un Madrides "Real” uzbrucējs Krištianu Ronaldu ceturto reizi atzīts par vislabāk apmaksāto sportistu pasaulē, paziņojis žurnāls "Forbes”.

Ronaldu kļuva par pasaulē vislabāk apmaksāto sportistu pēc pārcelšanās uz Saūda Arābijas komandu "Al-Nassr”, un "Forbes” savās aplēsēs paziņoja, ka 39 gadus vecā futbolista kopējie ienākumi ir aptuveni 260 miljoni dolāru, kas ir visu laiku augstākais rādītājs futbolistam.

Viņa atalgojums par spēlēšanu klubā sasniedza 200 miljonus ASV dolāru, savukārt viņa ienākumi ārpus laukuma bija 60 miljoni, pateicoties sponsorēšanas darījumiem, kuros zīmoli izmanto viņa 629 miljonus sekotāju sociālajā vietnē "Instagram”.

Otrais pelnošāko sportistu sarakstā ir golfa spēlētājs Džons Rāms, kurš pērn kopumā nopelnīja 218 miljonus dolāru un pievienojas Ronaldu kā otrs sportists, kas nopelnījis vairāk nekā 200 miljonus.

Trešais sarakstā ir astoņkārtējais "Zelta bumbas” ieguvējs Lionels Mesi, kurš ienesīgi pārgāja uz "Major League” futbola komandu "Inter Maiami”, kas ļāva Pasaules kausa futbolā ieguvējam nopelnīt 135 miljonus dolāru.

Savukārt Losandželosas "Lakers" uzbrucējs Lebrons Džeimss ieņem ceturto vietu ar 128,2 miljoniem dolāru, un, lai gan 39 gadus vecais spēlētājs tuvojas karjeras beigām, amerikānim ir paredzēta dalība vēl vienās olimpiskajās spēlēs karjerā.