Ostapenko uzvara Romas "WTA 1000" sērijas turnīra trešajā kārtā

© Romāns Kokšarovs/MN

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko svētdien svinēja uzvaru Romas "WTA 1000" sērijas turnīra trešajā kārtā.

Ostapenko, kura WTA rangā atrodas desmitajā vietā un turnīrā izsēta ar devīto numuru, ar 6-4, 5-7, 6-1 pārspēja spānieti Saru Sorrivesu-Tormo (WTA 47.).

Spēli ar servi sāka Ostapenko, zaudējot pirmo geimu ar trešo breikbumbu. Ceturtajā geimā viņa atspēlējās, uzvarot geimu "sausā".

Nākamajos četros geimos uzvarēja neservējošā tenisiste, bet uzvaru Ostapenko izcīnīja, desmitajā geimā izmantojot pirmo no divām setbumbām.

Arī otro setu ar servi sāka Latvijas pirmā rakete, panākot 3-0, taču nākamos četrus geimus viņa zaudēja, astotajā panākot 4-4.

Par izšķirošo kļuva 11.geims, kurā ar pirmo no divām breikbumbām uzvarēja spāniete, setu uzvarot nākamajā geimā ar otro no divām pēc kārtas setbumbām.

Trešā seta otrajā geimā Ostapenko uzvarēja, servējot pretiniecei, taču nākamo geimu ar savu servi zaudēja "sausā".

Par mača garāko ar 22 izspēlēm kļuva nākamais geims, kurā Ostapenko izdevās uzvarēt ar septīto breikbumbu.

Ar to pretinieces pretošanās bija salauzta, Latvijas tenisistei uzvarot atlikušajos geimos.

Par iekļūšanu astotdaļfinālā Ostapenko nopelnīja 120 pasaules ranga punktus.

Abās līdzšinējās savstarpējās spēlēs bija uzvarējusi spāniete, kura bija pārāka 2014. un 2016.gadā notikušajos mačos.

Latvijas tenisiste no pirmās kārtas spēles bija brīva, bet otrās kārtas mačā ar 6-4, 6-2 pārspēja krievieti Anastasiju Potapovu (WTA 43.). Sorrivesa-Tormo ar 6-4, 6-3 uzvarēja argentīnieti Nadju Podorosku (WTA 61.) un ar 6-3, 1-6, 7-5 - krievieti Anastasiju Pavļučenkovu (WTA 21.).

Ostapenko karjeras laikā ir uzvarējusi astoņos WTA vienspēlu turnīros, divos no tiem svinot uzvaru šogad. Janvārī viņa uzvarēja Adelaidas "WTA 500" sērijas turnīrā, bet februārī - Lincas "WTA 500" sērijas turnīrā.

Sorrivesai-Tormo ir divi "WTA 250" turnīru uzvarētājas tituli, abi cietā seguma kortos, kas izcīnīti 2021. un 2023.gadā.

Ostapenko Romā spēlē devīto reizi, pagājušajā gadā tiekot līdz pusfinālam, savukārt Sorrivesa-Tormo šeit spēlē piekto reizi, no iepriekšējām četrām ne reizi netiekot tālāk par otro kārtu.

Latvijas pirmā rakete kopā ar ukrainieti Ļudmilu Kičenoku Romā startē arī dubultspēļu turnīrā.

Turnīrs Romā norisinās māla seguma kortos.