Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Sports

Brazīlijas leģenda Ronaldo pārdod savas daļas divos futbola klubos

© Vladislavs Proškins / F64

Brazīlijas futbola leģenda Ronaldo Nazariu pārdod savas daļas Brazīlijas komandā Beluorizonti "Cruzeiro" un Spānijas vienībā Valjadolidas "Real", pirmdien preses konferencē paziņoja Ronaldo.

Ronaldo kopš 2018.gada ir vairākuma akcionārs "Real" klubā, bet 2021.gadā viņš iegādājās "Cruzeiro". Abu klubu līdzjutēji kritizējuši viņu par nepietiekamām investīcijām komandās.

"Cruzeiro" komandas iegādei galvenais mērķis bija atgriezt komandu uz starptautiskās skatuves, kas, viņaprāt, arī izdevies. Kluba futbola departamentu Ronaldo iegādājās par 78 miljoniem ASV dolāru un plāno to pārdot par gandrīz 117 miljoniem.

Četrkārtējā Brazīlijas čempione "Cruzeiro" no 2020. līdz 2022.gadam spēlēja pēc spēka otrajā līgā un bija bažas, ka klubs varētu beigt savu pastāvēšanu, jo tā parādi pārsniedza vienu miljardu Brazīlija reālu (apmēram 200 miljonu ASV dolāru).

"Klubs bija intensīvās aprūpes nodaļā. Uz pusi samazināju parādus un pieckāršoju ieņēmumus. Atstāju klubu brīdī, kad tas ir ērtā slimnīcas gultā," tēlaini izsakās Ronaldo.

Jaunais īpašnieks ir Pedru Figeiredu - miljardieris, kurš izveidojis vienu no lielākajām Brazīlijas lielveikalu ķēdēm.

Attiecībā uz Valjadolidas klubu šobrīd nav skaidri Ronaldo plāni. Atrodoties Ronaldo paspārnē, "Real" divreiz zaudēja vietu Spānijas augstākajā līgā un vienreiz tajā atgriezās. Arī šosezon "Real" ir labas izredzes atgūt vietu "La Liga".