Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Sports

Ostapenko pārliecinoši iekļūst Madrides "WTA 1000" turnīra trešajā kārtā

© Scanpix

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko trešdien sasniedza Madrides "WTA 1000" turnīra vienspēļu sacensību trešo kārtu.

Ostapenko, kura WTA rangā atrodas desmitajā vietā un turnīrā izsēta ar devīto numuru, otrās kārtas mačā ar 6-3, 6-1 pārspēja spānieti Džesiku Bouzasu-Maneiro (WTA 93.).

Pirmā seta ievadā abām tenisistēm izdevās uzvarēt pretinieces serves geimā un pēc pirmajiem četriem geimiem rezultāts bija 2-2. Nākamajā trijos geimos pārāka bija Ostapenko, saglabājot pārsvaru līdz panākumam ar 6-3.

Otrajā setā Ostapenko, divas reizes pārspējot pretinieci viņas serves geimos, iekrāja 4-0. Turpinājumā spāniete uzvarēja savas serves geimā, taču Ostapenko bija pārāka nākamajos divos geimos, ar pirmo mačbumbu izcīnot uzvaru otrajā setā un visā mačā.

Par trešās kārtas sasniegšanu Latvijas tenisiste nopelnījusi 65 pasaules ranga punktus.

Cīņā par iekļūšanu astotdaļfinālā Ostapenko tiksies ar krievieti Veroniku Kudermetovu (WTA 19.) vai argentīnieti Mariju Lurdesu Karli (WTA 82.).

Latvijas tenisiste no pirmās kārtas bija brīva, turnīrā iesaistoties tikai no otrās kārtas. Savukārt Bouzasa-Maneiro pēc divu kvalifikācijas kārtu pārvarēšanas pamatturnīra pirmajā kārtā ar 2-6, 6-3, 6-3 pārspēja neseno planētas otro raketi Paulu Badosu (WTA 101.).

Ostapenko šosezon ir izcīnījusi divus titulus un iekrājusi uzvarēto un zaudēto spēļu bilanci 17-7. Martā 21 gadu vecā Bouzasa-Maneiro izcīnīja savu pirmo "WTA 125" titulu, uzvarot turnīrā Antaljā uz māla seguma.

Ostapenko ar ierasto pārinieci ukrainieti Ludmilu Kičenoku startēs arī dubultspēļu turnīrā, kurā Latvijas un Ukrainas duets izsēts ar piekto numuru.

Turnīrs Madridē norisinās māla seguma kortos.