Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports

Upīte/Kaluma sestās Pasaules kausa posmā kamaniņu sportā; Ziediņai un Zvilnai kritiens

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Anda Upīte/Zane Kaluma sestdien Siguldā Pasaules kausa posmā kamaniņu sportā divniekos ieņēma sesto vietu, bet Viktorija Ziediņa/Selīna Elizabete Zvilna piedzīvoja kritienu otrajā braucienā.

Uzvaru izcīnīja vācietes Jesika Dēgenharta un Šaijena Rozentāla, kuras bija ātrākās abos braucienos, pirmajā no tiem labojot trases rekordu, kas tagad ir 42,271 sekunde. Divu braucienu summā viņu rezultāts ir minūte un 24,648 sekundes.

Upīte/Kaluma abos braucienos sasniedza piekto ātrāko laiku un divu braucienu summā ieņēma sesto vietu deviņu divnieku sacensībās, uzvarētājām zaudējot 0,535 sekundes.

Ziediņa/Zvilna pirmajā braucienā bija septītās, bet otrajā piedzīvoja kritienu trases vidusdaļā un nefinišēja.

Otrās posmā bija vācietes Dajana Eitbergere un Saskija Širmere, tautietēm piekāpjoties 0,254 sekundes, bet trešās - Austrijas sportistes Selīna Egle un Lara Kipa, kuras uzvarētājām zaudēja 0,283 sekundes.

Ceturtās finišēja itālietes Andrea Fetere/Mariona Oberhofere (+0,381) un piektās - amerikānietes Ševona Forgena un Sofija Kērkbija (+0,472), kuras pirmajā braucienā sasniedza trases starta rekordu 1,617 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējumā ar 955 punktiem uzvarēja itālietes Andrea Fetere/Mariona Oberhofere. Vācietes Jesika Dēgenharta un Šaijena Rozentāla ar 895 punktiem ieņēma otro vietu, bet trešo vietu ar 886 punktiem ieņēma vācietes Dajana Eitbergere un Saskija Širmere, par 27 punktiem apsteidzot Austrijas duetu Selīna Egle/Lara Kipa.

Ziediņa/Zvilna ar 287 punktiem ieņēma 11.vietu, 13.vietu ar 257 punktiem ieņēma Upīte/Kaluma, Upīte/Kitija Bogdanova ar 245 punktiem finišēja 14., Marta Robežniece/Kitija Bogdanova ar 102 punktiem - 16., bet Upīte/Sanija Ozoliņa ar 88 punktiem - 17.vietā.

Jau ziņots, ka vīriešu divnieku sacensībās Mārtiņš Bots/Roberts Plūme sestdien uzvarēja, Pasaules kausa kopvērtējumā ieņemot trešo vietu, Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts ierindojās astotajā vietā, bet Raimonds Baltgalvis/Vitālijs Jegorovs otrajā braucienā piedzīvoja kritienu un ieņēma 18.vietu.

Tiekot izmēģinātam jaunam sacensību formātam, pēc divnieku sacensībām plkst.13.45 pirmo braucienu aizvadīs sievietes, bet pēc tam plkst.13.10 paredzēts pirmais brauciens arī vīriešiem. Otro braucienu sportisti veiks svētdien.

Pasaules kausa pēdējā posmā pirmo reizi šajā sezonā tiek izmēģināts jauns sacensību formāts. Sieviešu un vīriešu vienvietīgo kamanu sacensības norisinās divas dienas, proti, pirmais brauciens tiek aizvadīts sestdien, bet otrais - svētdien.