Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Sports

Bots/Plūme Siguldā līderi pēc Pasaules kausa posma kamaniņu sportā Siguldā pirmā brauciena

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Latvijas kamaniņu braucēji Mārtiņš Bots/Roberts Plūme sestdien Siguldā ir līderi pēc Pasaules kausa posma pirmā brauciena divnieku sacensībās.

Bots/Plūme trasi veica 41,412 sekundē un par 11 sekundes simtdaļām apsteidz austriešus Juriju Gatu un Rikardo Šepfu, bet par 0,391 sekundi - vāciešus Hannesu Orlaminderu un Paulu Gubicu.

Raimonds Baltgalvis/Vitālijs Jegorovs ar rezultātu 42,125 sekundes ieņem astoto vietu, bet Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts trasi veica 42,252 sekundēs un ieņem desmito vietu 18 duetu konkurencē.

Tikai 12. ir Pasaules kausa kopvērtējuma vicelīderi vācieši Tobiass Vendls un Tobiass Arlts un 13. - austrieši Tomass Šteijs un Volfgangs Kindls, kuri ir Pasaules kausa kopvērtējuma līderi.

Vīriešu divnieki otro braucienu aizvadīs plkst.11.45, bet sievietes divniekos trasē dosies plkst.10.50 un 12.40. Pasaules kausa sacensības tiešraidē translē televīzijas kanāls TV6.

Piektdien Nāciju kausa sacensībās Baltgalvis/Jegorovs finišēja otrajā vietā, kvalificējoties Pasaules kausa pamatsacensībām.

Pirms nedēļas Siguldā Bots/Plūme izcīnīja pirmo vietu ne tikai Pasaules kausa posmā, bet arī Sprinta kausa noslēdzošajā posmā un kopvērtējumā.

Pasaules kausā kopvērtējumā pirmajā vietā ar 896 punktiem ir austrieši Tomass Šteijs un Volfgangs Kindls, 800 punkti ir vāciešiem Tobiasam Vendlam un Tobiasam Arltam, bet trešo vietu ar 776 punktiem ieņem Bots/Plūme.

Ševics-Mikeļševics/Krasts ar 361 punktu ieņem desmito vietu, bet Baltgalvis/Jegorovs ar 73 punktiem - 23.vietu.

Pasaules kausa pēdējā posmā pirmo reizi šajā sezonā tiek izmēģināts jauns sacensību formāts. Sieviešu un vīriešu vienvietīgo kamanu sacensības norisinās divas dienas, proti, pirmais brauciens tiek aizvadīts sestdien, bet otrais - svētdien.