Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports

Ostapenko zaudē Dubaijas "WTA 1000" astotdaļfinālā

© Depositphotos

Latvijas tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko trešdien piedzīvoja zaudējumu Dubaijas "WTA 1000" sērijas turnīra astotdaļfinālā.

Ar devīto numuru izsētā Ostapenko (WTA 9.) cīņā par vietu ceturtdaļfinālā ar 4-6, 5-7 piekāpās krievietei Annai Kaļinskai (WTA 40.).

Maču pārliecinoši iesāka Latvijas labākā tenisiste, ātri panākot 3-0 un 4-1, tomēr pirmā seta turpinājumā labāka izrādījās Kaļinska, spējot divas reizes uzvarēt Ostapenko serves geimos un setu noslēgt 6-4 savā labā.

Arī otro setu veiksmīgāk iesāka Ostapenko, uzvarot pirmos divus geimus. Kaļinska ātri atguva breiku un panāca izlīdzinājumu 2-2, bet turpinājumā līdz desmitajam geimam katra no tenisistēm bija pārāka savas serves geimos. Savukārt 11.geimā Kaļinska pie Ostapenko serves ieguva pārsvaru 40:15 un izmantoja jau pirmo breikbumbu, nodrošinot sev vadību 6-5. Nākamajā geimā Ostapenko atspēlēja pirmo mačbumbu un ieguva divas breikbumbas, taču tās nerealizēja un pretiniece pielika punktu duelim ar otro iespēju.

Ostapenko šajā mačā izpildīja četras netveramas serves, kamēr pretiniecei bija astoņi "eisi", bet dubultkļūdās fiksēts līdzsvars - pa divām.

Krievijas spēlētāja precīzāk servēja, laukumā trāpot 74,2% pirmo servju, kamēr Ostapenko šis rādītājs bija 56,5%. Kaļinska guva vairāk punktu pie pirmās serves (31 pret 23) un labāk realizēja otrās serves izspēles (13 no 17 pret Ostapenko 16 no 30).

Katrai tenisistei šajā mačā bija pa piecām breikbumbām - Kaņinska realizēja četras no tām, kamēr Ostapenko - divas.

Visā mačā Latvijas pirmā rakete uzvarēja 61 no 135 izspēlēm (45,2%).

Šī bija abu spēlētāju otrā savstarpējā tikšanās reize un abos mačos uzvarējusi Kaļinska. Pērn Adelaides "WTA 500" sērijas turnīrā viņā bija pārāka ar 6-3, 6-4.

Jau vēstīts, ka Dubaijas turnīra pirmās kārtas mačā Ostapenko ar 5-7, 6-2, 6-3 pārspēja kvalifikāciju pārvarējušo ķīnieti Vanu Sjijui (WTA 64.), bet otrās kārtas spēlē ar 6-4, 6-3 pieveica rīkotāju īpašo ielūgumu saņēmušo Šveices sportisti Lulu Sunu (WTA 181.).

Tikmēr Kaļinska vispirms uzvarēja divās kvalifikācijas turnīra spēlēs, bet pēc tam pirmajā kārtā ar 6-1, 6-2 sagrāva pasaules ranga 128.vietas īpašnieci austrālieti Stormu Hanteri, bet spēlē par iekļūšanu astotdaļfinālā ar 6-3, 6-4 pārspēja spānieti Kristinu Buksu (WTA 67.). Ceturtdaļfinālā viņas pretiniece būs ar trešo numuru izsētā amerikāniete Korija Gofa (WTA 5.) vai Karolīna Plīškova (WTA 36.) no Čehijas.

Par astotdaļfināla sasniegšanu Ostapenko nopelnīja 120 punktus WTA rangā.

Trešdien Ostapenko pārī ar ukrainieti Ludmilu Kičenoka ieplānota arī dubultspēļu sacensību astotdaļfināla spēle.

Turnīrs Dubaijā cietā seguma kortos norisināsies līdz 24.februārim.