Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Sports

No Latvijas kamaniņu braucējiem Sprinta kausa sacensībās labākie rezultāti Aparjodei

© Romāns Kokšarovs / F64

Šodien Vācijas pilsētā Oberhofā norisinājās sezonas otrās Sprinta kausa sacensībās kamaniņbraukšanā.

Latvijas kamaniņu braucēja Kendija Aparjode individuālajās sacensībās sievietēm izcīnīja piekto vietu. Viņa finišā bija par 0,228 sekundēm lēnāka nekā uzvarētāja un sasniedza labāko rezultātu starp Latvijas sportistēm.

Elīna Ieva Vītola zaudēja 0,302 sekundes, kamēr Sigita Bērziņa atpalika 0,456 sekundes un noslēdza sacensības pēdējā vietā 15 sportistu konkurencē.

Sieviešu divnieku sacensībās pirmo vietu izcīnīja austriete Selīna Egle/Lara Kipa, kuras finišēja 26,425 sekundēs. Otrajā vietā, atpaliekot 0,112 sekundes viņām sekoja vācietes Dajana Eitbergera un Saskija Širmere, bet itālietes Andrea Fetere/Mariona Oberhofere piekāpās 0,114 sekundes un tika pie bronzas.

Upīte/Bogdanova zaudēja uzvarētājām 0,376 sekundes, kas deva sesto vietu 12 ekipāžu konkurencē.

Vīriešu sacensībās uzvaru svinēja vācietis Makss Langenhans, kurš sprinta nogriezni veica 33,562 sekundēs. Otrajā vietā, zaudējot 0,024 sekundes, finišēja austrietis Jonass Millers, kamēr vēl viens Austrijas pārstāvis Volfgangs Kindls atpalika no uzvarētāja 0,33 sekundes un ierindojās trešajā pozīcijā.

Aparjods atpalika no uzvarētāja 0,148 sekundes, bet Gints Bērziņš bija par 0,334 sekundēm lēnāks nekā uzvarētājs un ieņēma dalītu 11.vietu 15 sportistu konkurencē.

Savukārt vīriešu divnieku ekipāžu sacensībās ātrākais bija Vācijas divnieks Hanness Orlaminders/Pauls Gubics, kuri sprinta nogriezni veica 26,027 sekundēs, aiz sevis atstājot vēl vienu Vācijas ekipāžu un Austrijas divnieku.

No Latvijas divniekiem labāko rezultātu sasniedza Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, kuri, zaudējot 0,174 sekundes, ierindojās septītajā pozīcijā, bet Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts piekāpās vāciešiem 0,358 sekundes un noslēdza sacensības devītajā vietā.

Šosezon kopā paredzētas trīs Sprinta kausa sacensības, no kurām pēdējās norisināsies Siguldā.