Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports

Pasaules kauss kamaniņsportā: Rinkam bronza Lilihammerē; divniekiem par īsu līdz pjedestālam Oberhofā

© Romāns Kokšarovs / F64

Latvijas kamaniņu braucējs Kaspars Rinks sestdien Lillehammerē izcīnīja bronzas godalgu pasaules junioru čempionātā, bet Edvards Marts Markitāns ierindojās 25.vietā.

Rinks abos braucienos sasniedza trešo labāko laiku, divu braucienu summā trasē pavadot minūti un 41,100 sekundes.

Par uzvarētāju kļuva vācietis Marko Legers, kurš bija pirmais pirmajā un otrais otrajā braucienā, finišējot minūtē un 40,940 sekundēs. Viņš par 0,028 sekundēm apsteidza otrā brauciena uzvarētāju amerikāni Metjū Graineru.

Tikmēr Oberhofā Pasaules kausa kamaniņu sportā septītā posma sacensībās Latvijas divnieks Mārtiņš Bots/Roberts Plūme divniekos ieņēma ceturto vietu, bet Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts ierindojās 11.vietā.

Uzvarēja Šteijs un Kindls, kuri gan braucienā bija tikai trešie, taču divu braucienu summā sasniedza labāko rezultātu minūte un 23,648 sekundes un par 0,315 sekundēm apsteidza Latvijas ekipāžu.

Otrie 0,073 sekundes aiz austriešiem finišēja otrajā braucienā labāko rezultātu sasniegušie Vendls un Arlts, bet trešie - Orlaminders/Gubics (+0,119).

Ševics-Mikeļševics/Krasts otrajā braucienā sasniedza astoto labāko laiku, summā pakāpjoties uz 11.vietu. Viņi uzvarētājiem divu braucienu summā zaudēja 0,852 sekundes.

Savukārt šajās sacensībās sievietēm Anda Upīte/Kitija Bogdanova ieņēma piekto vietu divnieku sacensībās.

Labāko rezultātu pirmajā braucienā 42,852 sekundes sasniedza vācietes Jesika Dēgenharta un Šaijena Rozentāla, par sešām sekundes tūkstošdaļām apsteidzot Itālijas ekipāžu Andrea Fetere/Mariona Oberhofere un par 0,082 sekundēm - vācietes Dajanu Eitbergeri un Saskiju Širmeri.

Upīte ar Bogdanovu ar jaunu trases rekordu 42,959 sekundes, kas vēlāk tika labots, ierindojās ceturtajā vietā, līderēm zaudējot 0,107 sekundes.

Otrajā braucienā labāko rezultātu sasniedza Eitbergere un Širmere, izcīnot savu pirmo uzvaru arī Pasaules kausa posmā. Viņu rezultāts divu braucienu summā ir minūte un 25,889 sekundes.

Viņas par astoņām sekundes tūkstošdaļām apsteidza Itālijas duetu Fetere/Oberhofere un par deviņām tūkstošdaļām - tautietes Dēgenhartu un Rozentālu.

Piektajā vietā ierindojās Upīte/Bogdanova, otrajā braucienā kļūdoties trases vidusdaļā, sasniedzot septīto laiku braucienā un uzvarētājām divu braucienu summā zaudējot 0,535 sekundes.