Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports

Latvijas pāris pasaules biatlona čempionātā sasniedz vēsturisku rezultātu

© Romāns Kokšarovs / F64

Latvijas biatlonisti Andrejs Rastorgujevs un Baiba Bendika ceturtdien Nove Mesto pasaules čempionātā biatlonā ieņēma astoto vietu pāru stafetē, kas ir Latvijas biatlonistu visu laiku labākais sasniegums šajā disciplīnā.

Jau pirmajā aplī kritienus piedzīvoja vairāki biatlonisti, viņu vidū - arī Rastorgujevs, kurš reizi paklupa un divreiz krita. Toties šāva Latvijas biatlonists precīzi, šaušanu guļus veicot visātrāk no visiem un mērķī raidot visus desmit šāvienus, un stafeti Bendikai 28 duetu konkurencē nodeva 11.vietā 21,2 sekundes aiz līdera francūža Kentēna Fijona-Majē.

Bendika šaušanā guļus iztērēja visas trīs rezerves patronas, bet stāvus viņai bija nepieciešama viena rezerves patrona, stafeti nododot 15.vietā un līderei Lū Žanmono no Francijas zaudējot minūti un 9,1 sekundi.

Rastorgujevs arī nākamos desmit šāvienus raidīja mērķī, stafeti Bendikai nododot minūti un 7,1 sekundi aiz līdera norvēģa Juhannesa Tingnēsa Bē.

Bendika pirmajā šaušanā izmantoja divas rezerves patronas, otrajā šāva precīzi un finišēja astotā, uzvarētājiem piekāpjoties minūti un 10,9 sekundes.

Uzvaru izcīnīja Francija, kura ar trim rezerves patronām finišēja pēc 36 minūtēm un 21,7 sekundēm.

Otrā, izmantojot piecas rezerves patronas, bija Itālija, kas čempioniem piekāpās 24,6 sekundes.

Norvēģijas izredzes uz zelta medaļu izgaisināja Ingrīda Lannmarka Tandrevolla, kura pēdējā šaušanā stāvus mēroja soda apli. Tas ļāva ieņemt trešo vietu, Francijai zaudējot 27,4 sekundes un iztērējot arī septiņas rezerves patronas.

Ceturtā finišēja Zviedrija, kas izmantoja 12 rezerves patronas un mēroja soda apli, piektā - Šveice un sestā - Austrija.