Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Sports

Pēc atgriešanās "WTA 250" Sevastova iekļūst ceturtdaļfināla sacensībās Rumānijā

© Romāns Kokšarovs / F64

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova ceturtdien, startējot savās pirmajās "WTA 250" sērijas sacensības pēc atgriešanās tenisā, Klužas-Napokas turnīra otrajā kārtā tika pie uzvaras un sasniedza ceturtdaļfinālu.

Sevastova, kura WTA rangā ieņem 656.vietu, otrās kārtas jeb astotdaļfināla cīņā ar 6-2, 6-7 (5:7), 2-0 uzvarēja turnīra sesto raketi krievieti Eļinu Avanesjanu (WTA 61.).

Pirmajā setā pirmajos četros geimos abas tenisistes nespēja uzvarēt savas serves geimos, rezultātam kļūstot neizšķirtam 2-2, taču nākamajos četros geimos pārliecinoši pārāka bija Sevastova, tiekot pie drošas uzvaras pirmajā setā ar 6-2.

Savukārt otrā seta izskaņā pēc uzvarētiem diviem geimiem pēc kārtas Sevastova izvirzījās vadībā ar 6-5, taču nākamajā geimā nespēja aizmantot piecas mačbumbas, pie panākuma tiekot pretiniecei. Otrā seta taibreikā ar 7:5 pārāka bija Avanesjana.

Trešajā setā Sevastova izvirzījās vadībā ar 2-0, un pēc tam viņas pretiniece savainojuma dēļ vairs nevarēja turpināt maču, latvietei tiekot pie panākuma.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Sevastova nopelnījusi 60 pasaules ranga punktus.

Nākamajā kārtā Sevastova tiksies ar rumānieti Žakelīni Kristianu (WTA 81.) vai Dānijas sportisti Klāru Tausoni (WTA 80.).