Pirmdiena, 13.maijs

redeem Ira, Iraīda, Irēna, Irina

arrow_right_alt Sports

Svētdien pasaules čempionātā kamaniņu sportā tiks sadalīti divi medaļu komplekti

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Šodien Altenbergā pasaules čempionātā kamaniņu sportā tiks sadalīti divi medaļu komplekti, Latvijas sportistiem par augstām vietām cīnoties sieviešu vieninieku sacensībās un komandu stafetē.

Vispirms trasē dosies sievietes vieninieku sacensībās, braucienus aizvadot plkst.11.45 un plkst.13.20 pēc Latvijas laika. Meistarsacīkstes tiešraidē translē televīzijas kanāls TV6.

Startējot 36 sportistēm, ar pirmo numuru trasē dosies Frančeska Bona, ar desmito - Sigita Bērziņa, ar 11. - Elīna Ieva Vītola un ar 15. - Kendija Aparjode.

Plkst.15 sāksies komandu stafete.

Pasaules čempionātā kamaniņu braucēji cīnās arī par godalgām U-23 vecuma grupas ieskaitē.

Piektdien sprinta sacīkstēs latvieši izcīnīja piecas medaļas. Bots/Plūme kļuva par čempioniem, Upīte/Kaluma izcīnīja sudrabu, Robežniece/Bogdanova, Elīna Ieva Vītola un Aparjods - bronzas godalgas.

Sestdien sieviešu divnieku sacensībās Anda Upīte/Zane Kaluma izcīnīja sudraba medaļas, Viktorija Ziediņa/Selīna Zvilna ieņēma desmito vietu, bet Marta Robežniece/Kitija Bogdanova nefinišēja. Pasaules U-23 čempionātā Ziediņa un Zvilna izcīnīja piekto vietu.

Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts divnieku sacensībās ieņēma ceturto vietu, pasaules U-23 vērtējumā izcīnot sudraba medaļas, Mārtiņš Bots/Roberts Plūme ierindojās septītajā, bet Raimonds Baltgalvis/Vitālijs Jegorovs - 26.vietā.

Savukārt vīriešu sacensībās Gints Bērziņš ieņēma 11.vietu, bet Kaspars Rinks un Kristers Aparjods piedzīvoja kritienus, ieņemot attiecīgi 19. un 34.vietu. Pasaules U-23 čempionātā Bērziņš ieņēma otro un Rinks - ceturto vietu.

52.pasaules čempionāts Altenbergā norisinās trešo reizi. Pirmo reizi tas notika 1996.gadā, bet otro - 2012.gadā. Sacensībās startēt ir pieteikušies 162 sportisti no 21 valsts - 39 sievietes, 37 vīrieši, 17 sieviešu ekipāžas un 26 vīriešu divnieki.

Latviju Vācijā pārstāv 19 sportisti.

Pēc pasaules čempionāta Altenbergā nākamnedēļ norisināsies arī nākamais Pasaules kausa posms, bet pēc tam pa diviem posmiem notiks citā Vācijas trasē Oberhofā, kā arī Siguldā, kur februāra beigās un marta sākumā Pasaules kausa sezona tiks noslēgta.