Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Sports

Olimpisko spēļu kvalifikācijas grupu turnīra sarīkošanai Latvijā varētu piešķirt vēl 2,069 miljonus eiro

© Ģirts Ozoliņš/MN

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) nodevusi saskaņošanai rīkojuma projektu, kas paredz piešķirt 2 069 330 eiro pārskaitīšanai Latvijas Basketbola savienībai (LBS), lai segtu izdevumus, kas saistīti ar Parīzes Olimpisko spēļu kvalifikācijas grupu turnīra sarīkošanu Rīgā.

Valdība pērn oktobrī nolēma piešķirt LBS 2 718 839 eiro, lai pretendētu uz viena no 2024.gada Parīzes olimpisko spēļu basketbola kvalifikācijas turnīriem sarīkošanu Latvijā. Taču, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar turnīra sarīkošanu, nepieciešamais finanšu līdzekļu apmērs ir 2 069 330 eiro.

LBS saņemtos valsts budžeta līdzekļus plāno novirzīt FIBA 2024.gada Parīzes Olimpisko spēļu kvalifikācijas grupu turnīra sarīkošanai - dalībkomandu nodrošināšanai, orgkomitejas darbības nodrošināšanai, mārketinga izdevumiem, apsardzes un apdrošināšanas pakalpojumu nodrošināšanai.

Finanšu līdzekļi tiks piešķirti no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Kopējais valsts budžeta finansējums, kas ir nepieciešams 2024.gada Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra organizēšanai, ir 4 788 169 eiro, iepriekš aplēsusi IZM.

Starptautiskā basketbola federāciju asociācija (FIBA) 2023.gada 27.novembrī paziņoja 2024.gada Parīzes Olimpisko spēļu kvalifikācijas grupu turnīru rīkotājus, tai skaitā Latviju - turnīrā piedalīsies sešas komandas, kopumā tiks aizvadītas deviņas spēles.