Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Sports

"Trīs zvaigžņu balvas" ceremonijā noskaidros 2023.gada izcilniekus sportā

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Šodien "Trīs zvaigžņu balvas" ceremonijā Rīgā paziņos 2023.gada Latvijas labākos sportistus.

Ceremoniju "Hanzas peronā" no plkst.21.10 tiešraidē translēs televīzijas kanāls TV3.

Ceremonijas laikā tiks paziņoti laureāti 15 nominācijās.

Uzvarētājs desmit nominācijās tiks noteikts tāpat kā pagājušajā gadā, ņemot vērā trīs komponentes - tautas balsojumu, kas veidos 50% no kopējā balsojuma, akreditēto sporta žurnālistu balsojumu, kas veidos 25% no kopējā balsojuma, un 15 sportistu, kuri nebūs nominēti nevienai no balvām, un ir Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK), Latvijas Paralimpiskās komitejas (LPK) un Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) valžu izvirzīti, balsojums, kas veidos atlikušos 25% no kopējā balsojuma.

Šīs nominācijas ir: "Gada sporta federācija", "Gada pašvaldība sportā", "Gada sporta treneris", "Gada paralimpiskā sportiste", "Gada paralimpiskais sportists", "Gada sporta komanda", "Gada sporta mazā komanda", "Gada sportists tehniskajos sporta veidos", "Gada sportiste", "Gada sportists".

Uzvarētājus vēl piecās nominācijās nosaka citas institūcijas. Gada jaunatnes sporta treneri nosaka Latvijas Sporta izglītības iestāžu direktoru padome, uzvarētāju nominācijā "Gada ģimene sportā" - Bērnu slimnīcas fonds, gada sporta žurnālistu vai fotogrāfu - Artūra Vaidera fonds, gada sporta skolotāju - Izglītības un zinātnes ministrija (IZM), bet balvu par mūža ieguldījums sportā piešķir žūrija, un tā ir vienīgā, kas zināma pirms ceremonijas.

Jau zināms balvas "Mūža ieguldījums sportā" ieguvējs, ko šogad saņems Igo Japiņš - riteņbraucējs, treneris, sporta menedžeris, uzņēmējs un bijušais Latvijas Riteņbraukšanas federācijas prezidents.

Visiem laureātiem balvās tiks pasniegts mākslinieka Artūra Analta veidotais piecus kilogramus smagais apzeltītais ķieģelis.

Ceremoniju vadīs Baiba Sipeniece- Gavare, un viņai palīdzēs sporta žurnālists Kaspars Dvinskis.

2022.gadā par Latvijas labākajiem sportistiem tika atzīti daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs un pludmales volejboliste Tīna Graudiņa.

Trīs Zvaigžņu balvu 2023 organizē Latvijas Olimpiskā komiteja sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju.