Aļonai klāt pirmā cīņa par šīs sezonas pirmo finālu

© Romāns Kokšarovs, F64

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko piektdien Adelaidas "WTA 500" turnīra pusfinālā tiksies ar krievieti Jekaterinu Aleksandrovu, cīnoties par sezonas pirmo finālu.

Spēle centrālajā kortā būs kā trešā un sāksies ne ātrāk par plkst.7.30 pēc Latvijas laika.

Ostapenko WTA rangā ieņem 12.vietu un sacensībās izsēta ar sesto numuru, bet Aleksandrova ir 21.pozīcijā. Otrā pusfinālā tiksies turnīra otrā rakete Džesika Pegula no ASV (WTA 5.) un krieviete Darja Kasatkina (WTA 15.).

Par pusfināla sasniegšanu Ostapenko ir nopelnījusi 195 punktus WTA rangā, kas nākamajā nedēļā ļaus pakāpties uz desmito vietu.

Ostapenko ar Aleksandrovu ir gara savstarpējo spēļu priekšvēsture. No astoņiem aizvadītajiem mačiem rīdzinieces bijusi pārāka trijos, tajā skaitā uzvarot pērnā gada Sandjego "WTA 500" turnīra pirmajā kārtā. Līdz šim nozīmīgākā savstarpējā spēle bija aizpērn Seulā "WTA 250" turnīra finālā, kurā Latvijas tenisiste zaudēja trīs setos.

Turnīra pirmajā kārtā Ostapenko ar 2-6, 6-2, 6-4 pieveica rumānieti Soranu Kristeu (WTA 26.), otrajā ar ar 6-4, 5-7, 6-4 pārspēja francūzieti Karolīnu Garsiju (WTA 20.) un ceturtdaļfinālā ar 7-5, 6-3 bija pārāka pār ukrainieti Martu Kostjuku (WTA 41.). Aleksandrova ceļā uz pusfinālu pārspēja polieti Magdu Lineti (WTA 24.) ar 3-6, 7-6 (10:8), 7-5, savu tautieti Veroniku Kudermetovu (WTA 16.) ar 6-4, 6-4 un vēl Kazahstānu pārstāvošo Jeļenu Ribakinu (WTA 3.) ar 6-3, 6-3.

Ostapenko pagājušajā nedēļā sacentās Brisbenas "WTA 500" sērijas turnīrā, aizcīnoties līdz ceturtdaļfinālam, bet Aleksandrova nepārvarēja pirmo kārtu.

Pērn Ostapenko Adelaidas turnīrā apstājās jau pirmajā kārtā, tiekot pie viena WTA ranga punkta.

Latvijas tenisiste ar ierasto pārinieci Ludmilu Kičenoku no Ukrainas Adelaidā sacentās arī dubultspēļu turnīrā, taču ceturtdien pusfinālā neizgāja kortā, piedzīvojot zaudējumu.

Pēc turnīra Adelaidā tenisisti no 14. līdz 28.janvārim cīnīsies sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā - Austrālijas atklātajā čempionātā.

Sports

Latvijas pludmales volejbolisti Kristians Fokerots/Gustavs Auziņš ceturtdien Igaunijā izcīnīja uzvaru profesionālās tūres (BPT) "Futures" sacensību pamatturnīra pirmajā mačā, kamēr dāmu duets Marta Ozoliņa un Luīze Skrastiņa, tiekot pie viena panākuma divās cīņās, iekļuva izslēgšanas spēlēs.

Svarīgākais