Olimpiskā komiteja gatavojas Ģenerālās asamblejas sesijai

Piektdien – 25.martā, pulksten 11, viesnīcā „Radisson BLU Daugava Hotel” notiks Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Ģenerālās asamblejas sesija, kurā pārrunās olimpiskajai saimei būtiskus jautājumus, apbalvos LOK un „Swedbank” rīkotā jaunatnes sporta treneru un labāko sporta skolu vai klubu konkursa uzvarētājus, kā arī apstiprinās LOK 2010.gada darbības pārskatu un budžetu 2011.gadam.

Pulksten 11:00, sākoties LOK Ģenerālās asamblejas sesijai, LOK prezidents Aldons Vrubļevskis un „Swedbank” AS valdes priekšsēdētājs Māris Mančinskis ar naudas balvām apbalvos piecus Latvijā labākos jaunatnes sporta trenerus un trīs labākās sporta skolas vai sporta klubus, kas uzvarējuši LOK un Swedbank rīkotājā konkursā par labāko jaunatnes sporta treneri un sporta skolu vai klubu.

Sporta budžeta samazināšanas laikā ir rasta iespēja konkursu rīkot katru gadu, kur 6600 latu lielo balvu fondu nodrošina LOK ilggadīgais draugs un atbalstītājs Swedbank.

Konkursam ir divi galvenie uzdevumi - atbalstīt labāko jaunatnes sporta treneru darbu, kā arī novērtēt sporta skolu un klubu ieguldījumu jaunatnes sporta atbalstam. Galvenie vērtētāji konkursā bija Olimpisko sporta veidu federācijas.

Ģenerālās asamblejas sesijas darba gaitā LOK prezidents Aldons Vrubļevskis sniegs pārskata ziņojumu par paveikto 2010.gadā, bet revīzijas komisija informēs par pagājušā gada budžeta izpildi.

Savukārt 2011.gadā plānotos finanšu līdzekļus LOK izmantos savām darba prioritātēm. Kā galvenās minamas Olimpisko spēļu sagatavošanas programmas startiem Olimpiādes spēlēs Londonā (2012) un Pasaules jaunatnes pirmajās ziemas Olimpiskajās spēlēs Insbrukā (2012), kā arī šogad notiekošajās Latvijas jaunatnes un Eiropas jaunatnes Olimpiādēs.

2011.gadā LOK iecerējis turpināt valstiski svarīgu un nozīmīgu investīciju projektu realizāciju reģionālo olimpisko centru attīstībā.

Svarīgākais