Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Sports

Par Latvijas gada labākajiem riteņbraucējiem atzīti Skujiņš un Stūriška

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Par Latvijas 2023.gada labākajiem riteņbraucējiem piektdien Ādažos "Latvijas Riteņbraukšanas gada balvas" ceremonijā ir nosaukti šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš un BMX braucēja Veronika Stūriška, ziņo Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Pasākumā, kas tika rīkots pēc piecu gadu pārtraukuma, balvas tika pasniegtas septiņās nominācijās.

Carnikavietis Skujiņš šogad izcīnīja otro un trešo vietu "Giro d’Italia" velobrauciena posmos, ar astoto vietu sasniedza otru labāko Latvijas šosejas riteņbraucēju rezultātu pasaules čempionātos šajā gadsimtā, kā arī izcīnīja 14.vietu Eiropas čempionātā.

Par gada labāko riteņbraucēju sievietēm otro gadu pēc tika atzīta trenera Ģirta Kātiņa audzēkne Stūriška, kura šovasar Glāzgovā izcīnīja zelta medaļu pasaules junioru čempionātā, uzvarēja divos Pasaules kausa posmos U-23 vecuma grupā, šo sacensību kopvērtējumā iegūstot otro vietu.

Gada labākā jaunā sportista titulu ieguva Eiropas junioru čempions BMX Edgars Langmanis. Viņš par medaļu cīnījās arī pasaules čempionātā, kur pēc kritiena tika iegūta septītā vieta. "BMX Rīga"/RRS sportists priecēja arī ar uzvarām Eiropas riteņbraukšanas savienības (UEC) Eiropas kausa posmos.

Par labāko treneri tika atzīts Langmaņa treneris Edžus Treimanis, kura audzēkņu vidū "BMX Rīga"/RRS ir arī Kristers Apels, Paula Kibare un citi talantīgi sportisti.

Labākā amatieru sportista nominācijā par uzvaru sacentās tikai pasaules vai Eiropas čempioni. Balvu ieguva pasaules čempions šosejas riteņbraukšanā individuālajā braucienā vīriešiem 50 - 54 gadu grupā Ģirts Vēvers, kurš izcīnīja arī trešo vietu Lombardijas velobraucienā, bet pasaules čempionātā grupas braucienā bija septītais.

Par aizvadītā gada Latvijas riteņbraukšanas pasākumu tika atzīti Valmierā notikušie UEC BMX Eiropas kausa posmi, kas pulcēja vairāk nekā 500 sportistu no visas Eiropas, kā arī citiem pasaules reģioniem.

Šosejas un treka riteņbraukšanas treneris Ernests Pūce saņēma balvu par mūža ieguldījumu.

Pasākuma laikā tika sveikti arī aizvadītās sezonas Latvijas čempioni BMX un šī sporta izcilnieki pasaules un Eiropas čempionātos.

Apbalvoti tika arī sezonas absolūtie uzvarētāji Latvijas kausā šosejas riteņbraukšanā, MTB un riteņbraukšanā pa neasfaltētiem ceļiem.