Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Sports

Vītoliņš: Patīkami iesākt sezonu ar uzvaru

© Romāns Kokšarovs/MN

Visi Latvijas vīriešu hokeja izlases dalībnieki ceturtdien Rīgā uzvarā pirmajā no divām pārbaudes spēlēm ar Francijas valstsvienību centās, Latvijas Hokeja federācijas (LHF) publicētajā pēcspēles intervijā saka Latvijas izlases treneris Harijs Vītoliņš.

Jau ziņots, ka Latvija uzvarēja ar 3:1 (1:0, 1:1, 1:0).

Vārtus Latvijai guva Filips Buncis, Patriks Ozols un Eduards Tralmaks, bet viesiem - Baptists Briss.

Patīkami iesākt sezonu ar uzvaru. Bija kustība, bija azarts puišiem, bija nopietna attieksme. Visi puiši centās. Protams, vairākumā varējām labāk nospēlēt. Mazākums bija labs,

par spēli saka Vītoliņš.

Viņš atzīmē, ka spēle bija visai ātra, bija daudz kontakta spēles, un tika iemesti skaisti "goli". Tāpat viņš izteica gandarījumu, ka arī "bullīšos" tika vinnēts.

"Mēs otrajā trešdaļā dominējām un sākām pārspēlēt momentus, kur varējām nospēlēt vienkāršāk," par labojamo saka treneris, uzsverot, ka tāpēc pārbaudes spēles ir domātas, ka parāda, "kā mums pietrūkst", un šodienas mačs ir devis informāciju par to, uz ko likt akcentu rītdienas spēlē.

Treneris arī piebilda, ka tiem puišiem (Roberts Cjunskis, Anrī Ravinskis un Kristaps Roķis), kas pirmoreiz ir izlasē, brīžiem bija jūtama nervozitāte, taču arī viņi "sajuta izlases spēles garšu un atbildības sajūtu".

Vītoliņš apstiprināja, ka piektdien vārtos stāvēs Ēriks Vītols.

Piektdien "Daugavas" ledus hallē Rīgā abas komandas plkst.19 aizvadīs otru spēli, tiešraidē spēli translējot televīzijas kanālam TV6.