Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Sports

Sākas biļešu tirdzniecība uz Latvijā gaidāmo pasaules rallija čempionāta posmu; cenas no 1 eiro līdz 85 eiro

© MN

Šodien sāksies biļešu tirdzniecība uz nākamgad Latvijā gaidāmo pasaules rallija čempionāta (WRC) posmu.

Biļetes varēs iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un interneta vietnē "bilesuparadize.lv".

Ieejas biļetes par īpašu cenu pieejamas junioriem un Latvijas pensionāriem. Tāpat samazināta cena paredzēta personām ar invaliditāti un viņu pavadošajām personām (pavadoņiem) - personām, kuras pārvietojas ratiņkrēslā, drošības apsvērumu dēļ ierašanās sacensību norises vietās paredzēta tikai kopā ar pavadoni. Bezmaksas ieeja tiek nodrošināta bērniem līdz 10 gadu vecumam (ieskaitot).

FIA pasaules rallija čempionāta posma Tet Rally Latvia ieejas biļešu cenas: pieaugušajiem sākot no 60 eiro, pensionāriem no 30 eiro.

"Rallijam ceļojot no Rīgas, caur Kurzemi, līdz pat jūras un vēju pilsētai - Liepājai - 2024.gadā vasarā mūs sagaida vienas no vērienīgākajām sporta sacensībām, kādas jebkad sarīkotas Latvijā un, pateicoties četrām norises dienām, tie būs ilgstošākie un plašākie autosporta svētki, kādi jebkad notikuši mūsu valstī! Lai šīs sacensības padarītu pieejamas iespējami lielākam apmeklētāju lokam, ieejas biļešu tirdzniecības pirmo - iepriekšpārdošanas periodu - esam noteikuši iespējami garu - piedāvājot FIA pasaules rallija čempionāta Latvijas posmu apmeklēt par iespējami zemāko cenu. Aicinām skatītājus izmantot iespēju biļetes iegādāties laicīgi - tirdzniecības sākuma periodā, jo tas ne tikai nodrošinās iespēju skatītājiem par izdevīgu cenu iegādāties biļetes, lai vērotu pasaules rallija ātrākās ekipāžas Latvijas ātrumposmos, bet arī mums kā organizatoriem - labāk saprast un sagatavoties līdzjutēju uzņemšanai šajā ģeogrāfiski plašajā un vērienīgajā pasākumā!" aicina Tet Rally Latvia rīkotāja RA Events direktors Raimonds Strokšs.

Precīzas ātrumposmu kartes tiks publicētas pāris nedēļas pirms Tet Rally Latvia norises, bet šobrīd ir plānots, ka ceturtdien, 18.jūlijā, rallija pirmais ātrumposms plānots galvaspilsētas Rīgas Biķernieku trasē. Piektdien, 19.jūlijā, ātrumposmi norisināsies Tukuma novadā, Talsos un Talsu novadā, bet sestdien, 20.jūlijā, rallija ekipāžas turpinās ceļu Kuldīgas novadā, Dienvidkurzemes novadā un rallija pilsētā - Liepājā. Tet Rally Latvija noslēdzošie ātrumposmi, kā arī izšķirošais Power Stage, paredzēts svētdien, 21.jūlijā, Dienvidkurzemes novadā. Rallija atklāšanas ceremonija plānota ceturtdienas vakarā Rīgā, bet ātrāko ekipāžu sumināšana apbalvošanas ceremonijā - svētdien Liepājā.

Vēsturē pirmais WRC posms Latvijā notiks no 18. līdz 21.jūlijam, ceturtdien nolēma Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) Pasaules motoru sporta padome.

Rallija norise aptvers teritoriju no Liepājas līdz Rīgai, ātrumposmiem norisinoties arī Tukuma novadā, Talsos un Talsu novadā, Kuldīgas novadā un Dienvidkurzemes novadā. Latvijas posmā ātrumposmos veicamā distance pārsniegs 250 kilometrus, bet kopā ar pārbraucieniem tie būs vairāk nekā 1000 kilometri.