Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports

Latvija ir iekļauta 2024.gada pasaules rallija čempionāta kalendārā

© Ģirts Ozoliņš/MN

Latvija ir iekļauta 2024.gada pasaules rallija čempionāta (WRC) kalendārā, ceturtdien paziņoja sacensību organizatori.

Pirmais vēsturē WRC posms Latvijā notiks no 18.jūlija līdz 21.jūlijam, lēmumu ceturtdien pieņēma Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) Pasaules motoru sporta padomē.

Rallija norise aptvers teritoriju no Liepājas līdz Rīgai, ātrumposmiem norisinoties arī Tukuma novadā, Talsos un Talsu novadā, Kuldīgas novadā un Dienvidkurzemes novadā.

Latvija kļūs par 37.rīkotājvalsti, kas uzņēmusi WRC posmu.

"Puse no sapņa ceļa ir noieta - iespēja rīkot WRC posmu Latvijā tiek dota. Tagad jāapliecina, ka šo iespēju Latvija ir godam nopelnījusi," par gaidāmajām sacensībām saka Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

"Atpakaļceļa mums vairs nav - Latvija ir oficiāli iekļauta FIA pasaules rallija čempionāta kalendārā," saka rallija rīkotāja "RA Events" direktors Raimonds Strokšs.

WRC 2024.gada sezonas kalendārā iekļauti 13 posmi, kas no janvāra līdz novembrim aptvers Eiropu, Āfriku, Dienvidameriku un Āziju. WRC 52.sezona sāksies ar ziemas rallijiem Montekarlo un Zviedrijā, pēc tam dodoties uz Keniju un ar posmiem Horvātijā, Portugālē, Itālijā un Polijā atgriežoties Eiropā.

Pēc WRC viesošanās Latvijā, kas būs sacensību astotais posms, pēc tam WRC posmiem notiekot Somijā un Grieķijā, Čīlē un Centrāleiropā, sezonas noslēgums paredzēts Japānā.

Latvijas posmā ātrumposmos veicamā distance pārsniegs 250 kilometrus, bet kopā ar pārbraucieniem tie būs vairāk nekā 1000 kilometri.

"WRC posma norise ir unikāla iespēja Latvijai, jo čempionāta norisēm televīzijā un digitālajos kanālos seko līdz vairāk nekā 800 miljonu skatītāju visā pasaulē," norāda Strokšs, bilstot, ka klātienē Latvijas posmu vērot ieradīsies aptuveni 50 000 skatītāju.

"Mūsu mērķis, organizējot starptautiska līmeņa sporta sacensības, paliek nemainīgs - parādīt visai pasaulei, ka Latvija ir brīnišķīga valsts, kuru ir vērts iekļaut tūrisma galamērķos, kā arī ar sacensību norisi veicināt pienesumu valsts un reģionu ekonomikā," piebilst Strokšs.

Rīkotāji norāda, ka rallija ieejas biļešu tirdzniecību "Biļešu Paradīzes" kasēs un interneta vietnē sāks 23.oktobrī.

Pirmoreiz WRC tika rīkots 1973.gadā.