Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Sports

Visockis-Rubenis: Šis ir mūsu fināls un cīņa par piekto vietu pasaulē ir principiāla, īpaši pret lietuviešiem

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Latvijas vīriešu basketbola izlasei cīņa par piekto vietu Pasaules kausa finālturnīrā būs kā principiāla finālspēle, kurā jātiekas ar kaimiņvalsti Lietuvu, sarunā ar žurnālistiem norādīja Latvijas izlases trenera asistents Artūrs Visockis-Rubenis.

Latvijas valstsvienība sestdien Pasaules kausa finālturnīrā aizvadīs pēdējo maču, kurā tiksies ar Lietuvu un cīnīsies par piekto vietu. Spēles sākums paredzēts plkst.15.30 pēc Latvijas laika.

Visockis-Rubenis uzsvēra, ka noslēdzošajā turnīra fāzē, kurā komandas cīnās par vietām kopvērtējumā, spēlēs laukumā dominē fiziska spēle.

"Savā ziņā šis ir mūsu fināls un cīņa par piekto vai sesto vietu pasaulē ir principiāla, īpaši pret lietuviešiem. Šajā turnīra fāzē visu izšķir fiziskā spēle - cik ātri spēj sagatavoties no viena mača uz otru, kā arī raksturs laukumā," teica treneris.

Viņš uzsvēra, ka nozīmīga būs abu komandu spēja sagatavoties mačam emocionāli, kas latviešiem neizdevās iepriekšējās spēles ievadā pret Itāliju.

"Varbūt pašā spēles sākumā pret itāļiem mums trūka emociju un pašatdeves, bet komanda spēja salauzt sevi, pārvarēt to un aizvadīt otro spēles pusi ļoti labi. Tas pats arī būs šodien. Zinām, ka lietuviešu basketbols ir fizisks, tāpēc mums jāspēj arī pretī iedot ķermeņus, cīņu, pašatdevi un enerģiju. Tas būs pats svarīgākais, un taktiskajām lietām vairs nebūs tik liela nozīme," skaidroja treneris.

Latvijas basketbolistiem pirms spēles pret Lietuvu bija viena brīva diena, kurā spēlētājiem izdevies tikt pie nepieciešamajām emocijām.

"Tā viena brīvdiena arī palīdzēja un šodien visi ir atgriezušies ierindā ar domu pabeigt turnīru ar uzvaru. Īpaši Lietuva ir mūsu principiālais pretinieks, tāpēc, ja emocijas vēl nav šorīt, tad ir labi, bet vakarā noteikti būs," piebilda Visockis-Rubenis.

Pasaules kausa finālturnīrs noslēgsies 10.septembrī.