Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Sports

Artūrs Kurucs: Motivācija ir vēl lielāka nekā pret Kanādu vai Franciju

© Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas vīriešu basketbola izlasei pirms mača pret Spāniju ir vēl vairāk motivācijas nekā pirms spēlēm pret Kanādu vai Franciju, sarunā ar žurnālistiem norādīja Latvijas valstsvienības basketbolists Artūrs Kurucs.

Spānija būs Latvijas pirmā pretiniece Pasaules kausa finālturnīra otrajā grupu turnīrā, kurā cīnīsies par iekļūšanu ceturtdaļfinālā. Latvijas un Spānijas mačs paredzēts piektdien.

"Ļoti laba un saliedēta komanda, kas daudzus gadus spēlē kopā. Spānija māk spēlēt labu un pareizu basketbolu, bet mums vajadzēs spēlēt aizsardzībā agresīvi, censties izprovocēt viņus uz kaut kādiem nepārdomātiem lēmumiem," izcēla Kurucs.

Nav tik fiziska komanda, bet viņiem ir ļoti laba komandas aizsardzība, tāpēc mums būs jāmāk kustināt bumba un jāmeklē kaut kādas mazās nianses, kad viņi nokļūdās aizsardzībā, nepaspēj norotēt. Tas noteikti būs jāizmanto,

viņš turpināja.

Latvijas valstsvienība Pasaules kausā otrajā mačā pārspēja Franciju, liekot Tokijas olimpisko spēļu vicečempioniem palikt ārpus 16 labākajām komandām.

"Pēc spēles pret Franciju radās pārliecība, ka varam spēlēt pret jebkuru pretinieku. Ar šo pārliecību arī iesim laukumā pret Spāniju, bet noteikti nebūs pārākuma sajūta. Esam pārliecināti, bet esam arī gatavi darīt smagu darbu. Visi saprotam, ka šī būs izšķirošā spēle, tāpēc motivācija ir vēl lielāka nekā pret Kanādu vai Franciju," skaidroja spēlētājs.

Atlikušajās spēlēs Latvijas izlasei nevarēs palīdzēt Dairis Bertāns, kā arī iepriekšējā mačā laukumā nedevās Anžejs Pasečņiks, tomēr Kurucs norādīja, ka īsāks rezervistu soliņš ne vienmēr var nozīmēt ko sliktu.

"Ja spēlētājs pavada daudz laika laukumā, tad arī ir vieglāk spēlēt no vienas puses. Protams, turnīrs ir garš un labāk ir rotēt ar visiem spēlētājiem, bet tiem, kuri ir ilgāk laukumā, esmu pārliecināts, ka tas nāk par labu," stāstīja basketbolists.

Pēc noslēdzošās apakšgrupas mača, kurā latvieši ar 75:101 piekāpās Kanādai, Latvijas basketbolistiem bija viena brīva diena, kuru spēlētāji izmantoja, lai atpūstos.

"Daži aizgāja pastaigāties līdz iepirkšanās centram, bet es pavadīju laiku ar brāli nedaudz. Šodien jau nedaudz jāatiet no brīvās dienas. Patiesībā ir pat grūti atgriezties ritmā, tāpēc šodien bija nedaudz intensīvāks treniņš," teica Kurucs.

Pasaules kausa finālturnīrs no 25.augusta līdz 10.septembrim notiek Indonēzijā, Japānā un Filipīnās.