Graudiņa/ Samoilova sāk cīņas Eiropas pludmales volejbola čempionātā

© Publicitātes foto

Jau rīt, 2. augustā, Austrijas galvaspilsētā Vīnē sāksies Eiropas čempionāts pludmales volejbola EuroBeachVolley 2023. Sacensībās Latviju pārstāvēs mūsu labākais pāris sieviešu konkurencē Tīna Laura Graudiņa un Anastasija Samoilova, ziņo Ruta Millere-Celmiņa.

Kopumā sacensībās piedalās 32 sieviešu un 32 vīriešu komandas, kuras līdz svētdienai noteiks šī gada Eiropas labāko komandu vietu sadalījumu. Pirmajā sacensību fāzē 32 komandas katrā dzimumā izspēlēs modificēto grupu turnīru, pēc kuras sekos izslēgšanas spēles labākajām 24 komandām. Mūsu meitenes ir ielozētas G grupā kopā ar komandām no Ukrainas, Čehijas un Polijas. Abas grupu spēles Graudiņai/ Samoilovai paredzētas 2. augustā, pirmā pl. 15.00, pēc Latvijas laika, pret ukrainietēm Davidova/Baieva, savukārt otrā spēle pēc Latvijas laika pl. 19.00 atkarībā no pirmās spēles rezultātiem attiecīgi vai nu pret otras grupu spēles uzvarētājām, vai nu pret zaudētājām. Otrajā grupu spēlē savā starpā sacenšas Dunarova/Resova (CZE) pret Gruszczynska/Wachowicz (POL).

“Noskaņojums mums ir ļoti labs, Vīnē vienmēr ir ļoti laba atmosfēra. Pirmo reizi Eiropas čempionātā redzam tik lielas skatītāju tribīnes, līdz ar to skaidrs, ka arī šogad būs lieliska atmosfēra. Pirmā grupu spēle mums ir pret ukrainietēm, pret kurām, kad bijām jaunākas, daudz spēlējām. Vēl mūsu grupā ir polietes, kuras tikko Monreālā, Kanādā Elite 16 turnīrā parādīja labus rezultātus. Es domāju, ka nebūs viegli, būs jāparāda ļoti laba spēle, kas arī ir galvenais mērķis šajā turnīrā, tāpat kā noturēt stabilitāti un izbaudīt šo Eiropas čempionātu,” tā dienu pirms startiem izsakās Anastasija Samoilova.

Graudiņa/ Samoilova ir divkārtējas Eiropas čempiones, vienu titulu izcīnot 2022. gadā, Minhenē un otru 2019. gadā, Maskavā.