Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports

"VEF Rīga" rindās atgriežas Vītols

© F64

Latvijas čempionvienībā "VEF Rīga" nākamajā sezonā atgriezīsies saspēles vadītājs Mārcis Vītols, piektdien pavēstīja klubs.

Vītols pārstāvēja Rīgas komandu 2020./2021.gada sezonā, bet pēc tam pārcēlās uz Igauniju, kur spēlēja nākamās divas sezonas.

Vispirms viņš pievienojās Tallinas "Kalev"/"Cramo"un pēc tam papildināja "Keila", kuras rindās pagājušajā sezonā apvienotajā čempionātā 22 mačos izcēlās vidēji ar 13 punktiem, 4,4 atlēkušajām bumbām un 5,7 rezultatīvām piespēlēm.

31 gadu vecais basketbolists pirms vienas sezonas "VEF Rīga" rindās pārstāvēja "Ventspili", bet pirms pievienošanās kurzemniekiem viņš bija devies leģionāru gaitās uz Ukrainu, kur spēlēja Odesas komandā. Savukārt pirms karjeras ārzemēs viņš trīs sezonas bija viens no "Ogres" līderiem un vēl pirms tam bija "Valmieras" un "Latvijas Universitātes" komandās.

Latvijas pieaugušo izlasē Vītols piedalījies četrās spēlēs.

Aizvadītajā sezonā "VEF Rīga" nosargāja Latvijas čempionu titulu, aizkļuva līdz LIBL finālam, kurā atzina Ukrainas komandas Slobožanskas "Prometey" pārākumu, bet FIBA Čempionu līgā savā apakšgrupā izcīnīja vienu panākumu sešās spēlēs un izlsēgšanas mačos netika.

''VEF Rīga'' arī nākamajā sezonā spēlēs FIBA Čempionu līgā, kur C apakšgrupā tiksies ar Turcijas klubu Stambulas "Dariššafaka", Spānijas vienību Tenerifes "Lenovo" un vienu no kvalifikācijas kārtas uzvarētājām.