Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Sports

Divi franču reģioni apvienojas kopīgam pieteikumam uz 2030.gada Ziemas Olimpiādi

© AFP/Scanpix/Leta

Divi Francijas reģioni - Overņa-Rona-Alpi un Provansa-Alpi-Azūra Krasts - apvienojušies kopīgam pieteikumam uz 2030.gada Ziemas olimpiskajām spēlēm.

Kā paziņoja reģionu valdības, tad pieteikums saskaņots pēc konsultācijām ar Francijas Olimpisko komiteju.

Kā zināms, Francijas galvaspilsēta Parīze nākamgad uzņems Vasaras olimpiskās spēles, bet Ziemas Olimpiāde Francijā norisinājusies trīs reizes - 1924., 1968.un 1992.gadā. Tāpat Ansī pilsēta bija pieteikusies uz 2018.gada Ziemas olimpisko spēļu rīkošanu, taču tiesības ieguva Dienvidkorejas pilsēta Phjončhana.

"Ziemas olimpiskās un paralimpiskās spēles Francijā 2030.gadā ir lieliska iespēja turpināt 2024.gada Parīzes olimpisko un paralimpisko spēļu iesākto un piedāvāt lieliskas iespējas Francijas sportam un mūsu sportistiem," otrdien sacīja Francijas Olimpiskās komitejas prezidents Dāvids Lapartjēns, norādot, ka drīzumā Starptautiskais Olimpiskai komitejai (SOK) tiks nosūtīts oficiāls pieteikums.

Līdz šim interesi par iespēju rīkot 2030.gada Ziemas olimpiskās spēles izteikušas Soltleiksitija (ASV), Sapporo (Japāna), Stokholma (Zviedrija) un Šveice (vēl nenosakot pilsētu).

2030.gada Ziemas olimpisko spēļu mājvieta tiks paziņota SOK kongresā 2024.gada 24.jūlijā.