Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Sports

"Sevilla" futbolisti kļūst par UEFA Eiropas līgas čempioniem

© ZUMAPRESS.com/Scanpix/Leta

Spānijas futbola vienība "Sevilla" trešdien Budapeštā pēcspēles 11 metru soda sitienu sērijā izcīnīja Eiropas klubu otrā līmeņa turnīra - UEFA Eiropas līgas - trofeju.

Finālspēlē Seviljas vienība pēc pamatlaika cīnījās neizšķirti 1:1 (0:1) ar Itālijas komandu "AS Roma", papildlaikā vārti netika gūti, bet pēcspēles 11 metru sitienu sērijā ar 4:1 pārāki bija Spānijas kluba futbolisti.

Mača 35.minūtē pirmā vadībā izvirzījās Romas komanda, kad pēc pretinieku neuzmanīgas spēles aizsardzībā Paulo Dibala veica izrāvienu un ar sitienu vārtu apakšējā stūrī pārspēja "Sevilla" vārtsargu.

Savukārt otrajā puslaikā pēc spēlētām desmit minūtēm "Sevilla" futbolists Hesuss Navass piespēlēja uz pretinieku vārtu priekšu, kur savos vārtos bumbu neveiksmīgā situācijā raidīja Džanluka Mančīni.

15 minūtes līdz pamatlaika beigām uz Romas komandas vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens par pārkāpumu pret Lukasu Okamposu, taču tiesnesis pēc tam atcēla savu lēmumu.

Pamatlaikam noslēdzoties neizšķirti, pagarinājumā vārti vairs netika gūti, tāpēc fināla uzvarētāja tika noskaidrota pēcspēles 11 metru sitienu sērijā.

Pirmo sitienu izpildīja "Sevilla", precīzam esot Lukasam Okamposam, kam sekoja arī Brianam Kristantes veiksmīgi izpildīts sitiens. Otrajā kārtā Eriks Lamela izvirzīja vadībā "Sevilla", jo sekojošo Mačīni sitienu atvairīja Spānijas kluba vārtsargs Bono. Trešajā kārtā Ivans Rakitičs panāca 3:1, bet ceturtajā kārtā uzvaru nesošo 11 metru sitienu izpildīja Gonsalo Montjels, nodrošinot "Sevilla" septīto Eiropas līgas titulu.

"Sevilla", uzvarot Eiropas līgā, nodrošināja vietu arī 2023./2024.gada UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā.

Seviljas futbolisti sezonu sāka UEFA Čempionu līgā, grupu turnīrā paliekot trešajā vietā aiz Mančestras "City" un Dortmundes "Borussia". Pēc tam spāņu vienība pārcēlās uz Eiropas līgu, kuru sāka no "play-off" pirmās kārtas, uzvarot Eindhovenas PSV un pēc tam pārvarot Stambulas "Fenerbahce", Mančestras "United" un Turīnas "Juventus" barjeru, turīniešus apturot pusfināla atbildes spēles papildlaikā.

Pērnā gada UEFA Konferences līgas uzvarētāja "AS Roma" spēlēja Eiropas līgas grupu turnīrā, kurā apakšgrupā palika aiz citas Seviljas komandas "Real Betis". Arī romieši izslēgšanas turnīru sāka no pirmās kārtas un ceļā uz finālu pārspēja "Salzburg", Sansevastjanas "Real Sociedad", Roterdamas "Feyenoord" un Leverkūzenes "Bayer".

Nacionālajos čempionātos abām komandām līdz sezonas beigām palikusi viena spēle. "AS Roma" ir sestā ar iespēju pakāpties uz piekto vietu, bet "Sevilla" ierindojas 11.pozīcijā ar izredzēm sezonu noslēgt septītajā pozīcijā.

Pagājušajā sezonā finālā Frankfurtes "Eintracht" pēcspēles sitienu sērijā uzvarēja Glāzgovas "Rangers".