Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Saeimas deputāti uz hokeja laukuma mērosies spēkiem ar bijušajiem Latvijas izlases spēlētājiem

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Šodien plkst.12.30 ''Arēnā Rīga'' Saeimas hokeja komanda draudzības spēlē mērosies spēkiem ar Latvijas Hokeja federācijas (LHF) un bijušo Latvijas izlases spēlētāju komandu, informē Saeimas Preses dienests.

Hokeja spēli atklās un uzmundrinošus vārdus teiks Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns (AS) un LHF prezidents Aigars Kalvītis.

Draudzības spēlei būs trīs periodi - katrs 15 minūtes. Pēc spēles neatkarīgi no rezultāta komandas izpildīs katra piecus pēcspēles metienus. Spēlētāji savas prasmes un meistarību demonstrēs arī veiklības un ātruma stafetēs.

Saeimas komandā pieteikti deputāti Kaspars Briškens (P), Atis Deksnis (AS), Jānis Grasbergs (NA), Arnolds Jātnieks (NA) un Lauris Lizbovskis (AS), kā arī bijušie Saeimas deputāti Gaidis Bērziņš (NA) un Imants Parādnieks (NA). Komandu papildinās arī Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Dāvis Mārtiņš Daugavieti (JV), kā arī deputāti Andris Kulbergs (AS) un Atis Švinka (P). Spēlētāju rindās būs arī Saeimas darbinieki un deputātu ģimenes locekļi.

Savukārt LHF un izlases bijušo spēlētāju komandas sastāvā pieteikti Lauris Dārziņš, Aleksandrs Ņiživijs, Agris Saviels, Krišjānis Rēdlihs, Jānis Straupe, Rūdolfs Kalvītis, Ēriks Miļuns, Roberts Pļāvējs, Ralfs Bukarts, Toms Broks, Edgars Gaross un vēl citi federācijas pārstāvji.

Pēc mača apbalvos komandas, kā arī spēles labāko uzbrucēju, aizsargu un vārtsargu, tāpat vērtīgāko, rezultatīvāko un atraktīvāko spēlētāju.

Saeimas hokeja komanda izveidota 10.Saeimā, un tā kopš 2011.gada aizvadījusi daudzus draudzības mačus, mērojoties spēkiem ar Valsts policijas, Valmieras pilsētas pašvaldības domes, mūziķu un "Zemnieku saeimas" komandām.