Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Disciplīnas pārkāpumi Latvijas izlasē: divi futbolisti neiekāpj lidmašīnā mājupceļam

© Pixabay

Divi Latvijas izlases futbolisti, Pāvels Šteinbors un Artūrs Zjuzins, valstsvienības nometnē pēc mača pret Velsu pārmērīgi lietojuši alkoholu Latvijas izlase 28. martā aizvadīja spēli Velsā, piedzīvojot minimālu zaudējumu ar 0:1. Tiem valstsvienības futbolistiem, kuri pārstāv Virslīgas klubus, nākamajā dienā, trešdienas rītā, bija paredzēts čārterreiss uz Latviju. Divi izlases un arī RFS spēlētāji, Pāvels Šteinbors un Artūrs Zjuzins, naktī pārmērīgi lietojuši alkoholu un nākamajā dienā nav devušies ar izlasi mājupceļā, liecina portāla Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija.

Lai gan izlases mači Īrijā un Velsā jau bija aizvadīti, un Šteinbors Kārdifā demonstrēja līdera cienīgu sniegumu, rodas secinājumi, kas saistīti ar ētiku:
• izlases nometne vēl nebija noslēgusies, futbolisti uzturējās LFF apmaksātā viesnīcā, turpinot pārstāvēt valsts krāsas. Pašsaprotami, ka izlasē ir arī iekšējais ētikas kodekss, kurš tika rupji pārkāpts,
• svinēšanai nebija pamata - Latvijas izlase tajā vakarā piedzīvoja zaudējumu,
• lai gan izlase savas spēles bija aizvadījusi, jāņem vērā, ka Virslīgas sezona ir savā startā: Šteinboram un Zjuzinam, 29. martā nelidojot ar izlasi uz Latviju, jau pēc trim dienām, 1. aprīlī ar RFS bija spēle Jelgavā.

Sportacentrs.com lūdza LFF komentēt portāla rīcībā esošo informāciju par notikumiem Velsā. LFF Komunikāciju daļas atbilde: "Ja tiek konstatēti komandas iekšējā režīma pārkāpumi, tie vienmēr tiek risināti komandas iekšienē. Pārkāpumu dabu vai iesaistītās personas Latvijas izlase un LFF nekomentē."

Visu rakstu lasiet šeit.