Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Rastorgujevs atgriešanās sezonas noslēgumā izcīna 11.vietu sacensībās ar kopēju startu

© AFP/Scanpix/Leta

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs svētdien Oslo sezonas noslēdzošajās Pasaules kausa sacensībās izcīnīja 11.vietu 15 kilometru distancē ar kopēju startu, bet nepārspēts arī šajos mačos bija norvēģis Jūhanness Tīngness Bē.

Rastorgujevs šosezon pēc diskvalifikācijas atgriezās sacensību apritē un, ieskaitot pasaules čempionātu, trīs individuālajās sacensībās iekļuva pirmajā pieciniekā. Pasaules kausa kopvērtējumā viņš izcīnīja 22.pozīciju.

Rastorgujevs pirmajā ugunslīnijā guļus bija nekļūdīgs un trasē atgriezās lielās grupas vidū. Arī otrā šaušana guļus alūksnietim bija precīza, kas ļāva noslēgt vadošo sešu sportistu grupu. Tā brīža līderis Niklass Hārtvegs no Šveices bija desmit sekundes priekšā Rastorgujevam, bet tuvākā sekotāju grupa bija apmēram viena soda apļa tiesu latvietim aiz muguras.

Pirms pirmās šaušanas stāvus par līderi kļuva J.T.Bē, kurš bija nekļūdīgs. No nākamajiem pieciem sekotājiem precīzi bija tikai Vetle Šostads Kristiansens un Hārtvegs. Rastorgujevs bija spiests mērot divus soda apļus, kā dēļ atkāpās uz devīto vietu minūti aiz Bē.

Bē pārsvars pirms pēdējās šaušanas sasniedza 40 sekundes un norvēģis varēja atļauties vismaz vienu kļūdu, nezaudējot pirmo pozīciju. Sezonas līderis veica vienu soda apli, bet 17 un 19 sekundes vēlāk trasē devās Hārtvegs un Kristiansens. Rastorgujevs mēroja vēl vienu soda apli un pēdējo apli sāka stabilā 11.pozīcijā.

Divus soda apļus veikušais Bē finišēja 38 minūtēs un 51,9 sekundēs, bet precīzi šāvušie Hārtvegs un Kristiansens zaudēja attiecīgi 26,2 un 35,2 sekundes.

Rastorgujevs, kurš šaušanā stāvus netrāpīja trīs mērķos, atpalika vienu minūti un 21,2 sekundes. Trasē latvietim bija ceturtais ātrākais solis.

Masu starta ieskaitē pēc četrām sacensībām pirmās četras vietas aizņēma norvēģi - ar 270 punktiem uzvarēja Kristiansens, kurš par 30 punktiem pārspēja J.T.Bē. Rastorgujevs piedalījās trīs sacensībās un ar 84 punktiem bija 19.pozīcijā.

Visu disciplīnu summā pirmās trīs vietas norvēģiem - J.T.Bē uzvarēja ar 1589 punktiem, gandrīz par 500 punktu tiesu apsteidzot Sturlu Holmu Lēgreidu, bet trešais bija Kristiansens. Rastorgujevam 349 punkti deva 22.vietu.

Ceturtdien Rastorgujevs sasniedza sezonas labāko rezultātu individuālajās sacensībās, izcīnot ceturto vietu desmit kilometru sprintā, bet sestdien ar sešām kļūdām šaušanā viņš iedzīšanā ierindojās 18.vietā.