Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Rastorgujevs Pasaules kausa sezonu noslēgs ar sacensībām distancē ar kopēju startu

© AFP/Scanpix/Leta

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs šodien Oslo sezonas noslēdzošajās Pasaules kausa sacensībās sacentīsies 15 kilometru distancē ar kopēju startu.

Sacensības vīriešiem sāksies plkst.13.50 pēc Latvijas laika, bet sievietes 12,5 kilometru distancē dosies plkst.16.10, tiešraidē sacensības pārraidot Latvijas Televīzijas 7.kanālam.

Rastorgujevs 30 sportistu vidū distancē dosies ar 23.numuru.

Ceturtdien Rastorgujevs sasniedza sezonas labāko rezultātu individuālajās sacensībās, izcīnot ceturto vietu desmit kilometru sprintā, bet sestdien ar sešām kļūdām šaušanā viņš iedzīšanā ierindojās 18.vietā.

Tas Latvijas biatlonistam būs trešais starts šīs sezonas Pasaules kausa sacensībās ar kopēju startu. Rūpoldingā viņš ar četrām kļūdām šaušanā ieņēma 19.vietu, bet Estešundā ar diviem soda apļiem - devīto vietu. Pasaules čempionātā Oberhofā viņam ar trim kļūdām šaušanā izdevās izcīnīt piekto vietu.

Trijās šīs sezonas sacensībās par uzvarētājiem kļuvuši trīs norvēģu biatlonisti Juhanness Dāle, Juhanness Tīngness Bē un Vetle Šostads Kristiansens.

Distances ar kopēju startu sacensībās vadībā ar 210 punktiem ir Kristiansens, Dāle sakrājis 188 punktus, bet Sturla Holms Lēgreids - 163 punktus. J.T.Bē ir piedalījies vien divos posmos, taču ar 150 punktiem ir ceturtais.

Rastorgujevs ar 54 punktiem ir 22.vietā.

Visu disciplīnu summā pārliecinošs līderis ar 1499 punktiem ir J.T. Bē. Viņam ar 1053 punktiem seko Lēgreids un ar 875 punktiem - Kristiansens.

Rastorgujevs ar 319 punktiem atrodas 24.vietā.

Sievietēm šajā disciplīnā ar 225 punktiem tuvu mazajam kristāla globusam ir francūziete Žilija Simona. Arī pārējās vietas labāko trijniekā ieņem francūzietes. Anaisa Ševaljē-Bušē nopelnījusi 146 un Lū Žanmono - 143 punktus.

Visu disciplīnu summā par uzvarētāju kopvērtējumā ar 1048 punktiem jau ir kļuvusi Simona. 877 punkti ir itālietei Dorotejai Vīrerei un 854 punkti - vēl vienai Itālijas biatlonistei Lizai Vitoci.

Latvijas biatloniste Baiba Bendika, kurai sezona jau beigusies, ar 88 punktiem pagaidām ieņem 48.vietu.

Svētdien Pasaules kausa sezona tiks noslēgta ar sacensībām ar kopēju startu.