Skandināvi triumfē Skandināvijas kausa distanču slēpošanas izcīņas posmā Madonā

2. un 3. februārī Madonas slēpošanas bāzē „Smeceres sils” notika Skandināvijas kausa distanču slēpošanā izcīņas posms, kurā 149 dalībnieku konkurencē no deviņām valstīm, uzvarēja Skandināvijas sportisti.

1,1 km sprinta distancē sievietēm 1. vietu ieguva Peraelae Kirsi no Somijas, 2. vietu Weng Heidi no Norvēģijas, 3. vietu Eide Mari arī no Norvēģijas. No latvietēm labāko rezultātu uzrādīja Dauškāne Inga, viņa ierindojās 26. vietā.

Vīriešiem 1,7 km sprintā 1. vietu izcīnīja Lykkja Hans Petter no Norvēģijas, 2. vietu Gloeersen Oeyvind no Norvēģijas, 3. vietu Steen Andreas Myran arī no Norvēģijas. No latviešiem labāko rezultātu uzrādīja Damškalns Juris, ierindojoties 45. vietā.

Skandināvijas kauss distanču slēpošanā šajā ziemas sezonā tika organizēta piecos posmos: pirmais posms notika decembrī Norvēģijā, otrais – janvāra sākumā Zviedrijā, trešais posms notika Latvijā – Madonas slēpošanas bāzē „Smeceres sils”, ceturtais notiks februāra pirmajā pusē Igaunijā, noslēdzošais piektais posms būs februāra beigās Somijā.

Latvijā Skandināvijas kauss distanču slēpošanas disciplīnās notiek jau ceturto reizi – 2008. gadā tas notika Rīgā, 2009. un 2010. gadā Siguldā, bet šogad sacensību uzņemšanas gods un atbildība bija Madonai.

Sacensību posmā Madonā, kas notika 2.un 3.februārī slēpošanas bāzē „Smeceres sils”, dalību pieteikuši 149 dalībnieki no 9 valstīm: Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Somijas, Norvēģijas, ASV, Bulgārijas un Austrālijas. Lielākās slēpotāju komandas ieradās no Norvēģijas (30 dalībnieki), Somijas (28 dalībnieki) un ASV (12 dalībnieki).

Slēpošana notika 1km un 1,7km garajās sprinta trasēs, kā arī 10 km un 15 km garajās individuālā slēpojuma distancēs. Sacensību dalībnieku vidū piedalījās arī daudzi madonieši: Rinalds Kostjukovs, Raivis Zīmelis, Arvis Liepiņš, Mārcis Jakovičš, Nauris Biķernieks.

Sacensību organizēja Latvijas slēpošanas savienība, kas veica pasākuma plānošanas darbus, bet praktiskos sacensību sagatavošanās un pasākuma norises darbus, kā arī sportistu un viesu uzņemšanu organizēja Madonas novada pašvaldība, sadarbībā ar Madonas pilsētas sporta skolu.

Svarīgākais