Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Sports

Ostapenko, Skujiņam un Neilandam atjaunos valsts finansējumu

© Romāns KOKŠAROVS, F64 Photo Agency

Izvērtējot apstākļus, kas saistīti ar finansiālā pabalsta aizturēšanu Latvijas Olimpiskās vienības sportistiem Aļonai Ostapenko, Tomam Skujiņam un Kristam Neilandam, kā arī uzklausot Latvijas Riteņbraukšanas federācijas un Latvijas Tenisa Savienības viedokli, Izglītības un zinātnes ministrija sadarbībā ar Latvijas Olimpisko komiteju ir sagatavojusi grozījumus līgumā par valsts finansiālo atbalstu Latvijas Olimpiskās vienības sportistiem. Grozījumi no šodienas paredz novērst pabalsta aizturēšanu minētajiem sportistiem un nodrošinās pilnu finansējuma apjomu.

Grozījumi no šodienas paredz novērst pabalsta aizturēšanu minētajiem sportistiem un nodrošinās pilnu finansējuma apjomu.

"Sportistiem ieturētā nauda tiks izmaksāta tiklīdz grozījumi stāsies spēkā. Tās nav nekādas milzu summas," aģentūrai LETA trešdien apliecināja LOK Komunikācijas daļas vadītāja Dace Gulbe. "Šī nauda nekur citur netika novirzīta, vienkārši tika ieturēta. Labi, ka beigās sanāca kā sanāca. No rīta par to vēl bija bažas."

Jau ziņots, ka saskaņā ar Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) līgumu ar Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) LOK otrdien valdes sēdē lēma par finansējuma pārtraukšanu riteņbraucējiem Tomam Skujiņam un Kristam Neilandam, tenisistei Aļonai Ostapenko un vēl divām tenisistēm, kuri ir piedalījušies sacensībās kopā ar Krievijas un Baltkrievijas sportistiem, trešdien sarunā ar aģentūru LETA apliecināja LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks.