Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Krievijas futbola izlase piedalīsies Centrālāzijas čempionātā

© f64.lv, Inga Nestere

Krievijas izlase uzaicināta piedalīties pirmajā Centrālāzijas Futbola asociācijas (CAFA) čempionātā, pirmdien pavēstīja turnīra organizatori.

Kā zināms, pēc Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā pagājušā gada februārī Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) un Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) ir diskvalificējusi Krieviju no visām to pakļautībā esošajām sacensībām.

Tomēr pirmdien Tadžikistānas Futbola federācija (FFT) paziņoja, ka Krievijas izlase piedalīsies CAFA pirmajā čempionātā šī gada jūnijā, kur startēs līdzās Tadžikistānas, Uzbekistānas, Turkmenistānas un Kirgizstānas valstsvienībām. Tāpat turnīrā piedalīsies Afganistāna un Irāna, bet vēl viena izlase tiks paziņota vēlāk.

Plānots, ka spēles notiks Uzbekistānas galvaspilsētā Taškentā un Kirgizstānas galvaspilsētā Biškekā.

CAFA ir dibināta 2014.gadā un tās sastāvā ietilpst Afganistānas, Irānas, Tadžikistānas, Uzbekistānas, Turkmenistānas un Kirgizstānas Futbola federācijas.

Pirmais CAFA čempionāts bija plānots jau 2018.gadā Taškentā, tomēr tas nenotika.

Lai arī FFT norāda, ka Krievijas puse jau ir piekritusi piedalīties turnīrā, Krievijas Futbola federācija (FFR) valsts medijiem norādīja, ka "esam pārrunās par iespējamu dalību šajā turnīrā".

Pagājušajā gadā Krievijas futbola izlase aizvadīja trīs pārbaudes spēles, tiekoties ar Tadžikistānas, Uzbekistānas un Kirgizstānas valstsvienībām. Šomēnes krieviem plānoti mači ar Irānas un Irākas izlasēm.